Kaasprijzen

Milcobel

Nieuws Zuivel

Kaasuitlevering Milcobel tijdelijk gestokt om listeria

Milcobel heeft de productie en uitlevering van consumentenkazen in de vestiging in Moorslede tijdelijk stilgelegd vanwege een listeriabesmetting in een van de pekelbaden. Benadrukt wordt dat geen onveilige producten de handel of consument hebben bereikt.
28 April 2022
kaas kaasproductie Hochwald

Analyse zuivel

Kaasmarkt blijft vast, dik vloeibaar schiet omhoog

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De poederprijzen gaan verder omlaag, terwijl de kaasprijzen blijven stijgen. Ook boter is iets duurder geworden, maar dat gebeurt vooral in het kielzog van de room. Daarvan is de prijs, net als die van magere melkconcentraat, sterk omhoog geschoten.
22 April 2022
zuivel kaas kaasproductie

Analyse Melk

Kaas houdt de stemming erin op kalmere markt

Met vloeibare zuivel over de gehele linie iets in de min en de melkpoeders grotendeels stabiel, bleef deze week alleen kaas nog over als product waarbij de prijzen nog stappen omhoog zette.
8 April 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Boter is even de nieuwe room op spotmarkt zuivel

De markt voor vaste zuivel laat een duidelijk verdeeld beeld zien. Terwijl de poederprijzen het redelijk rustig aan doen - een plus van 1% of 2% is bijna het nieuwe normaal - gaan met name op de botermarkt de remmen los.
25 Maart 2022
kaas vlag

Analyse Kaas

Kaasproductie laat een veer en prijzen exploderen

De kaasprijzen weten telkens door te stoten naar hogere niveaus en laten zich niet van de wijs brengen door de historische wetten in de markt. Schaarste is het sleutelwoord. De hoge prijzen leiden nog niet tot vraaguitval, al kan die klap nog wel gaan komen. Op dit moment doet de prijsrally vooral pijn bij de retail.
23 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Verhitte prijsrally's maken vaste zuivel weer duurder

De prijzen voor vaste zuivel, en dan met name die voor boter en poeders, zijn weer hard omhoog gegaan. Boter stal de show en sleurde voor de verandering nu eens de roomprijs mee omhoog, in plaats van andersom. De melkpoederprijzen bereikten of slechtten nieuwe psychologische barières en mozzarella kwam prijstechnisch naast Gouda.
11 Maart 2022
zuivel boter

Analyse melk

Markt vaste zuivel vindt weg verder omhoog

De markt voor vaste zuivel voelt deze week behoorlijk stevig aan, steviger eigenlijk dan de vloeibare zuivel. Over de gehele linie zijn de prijzen omhoog gegaan, met voor sommige producten echte prijssprongetjes.
4 Maart 2022
kaas

Analyse Zuivelbusinesss

Goudse kaas en weipoeder iets zwakker geprijsd

De prijzen bij de vaste zuivel gingen deze week verschillende kanten op: bij de kazen gingen de prijzen voor Goudse en Edammer folie iets omlaag, terwijl die van mozzarella en Cheddar bleven oplopen. Bij de poeders was wei zwakker.
25 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden