Graanoogst 2019

tarweoogst australie oogsten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweoogst zuidelijk halfrond komt op stoom

Terwijl Europa en de Zwarte Zeeregio elkaar beconcurreren op de tarwemarkt, komt de oogst op het zuidelijk halfrond op stoom. In Australië neemt het oogsttempo hard toe en ook in Argentinië is veel tarwe binnengehaald. Wat betekent dit voor de markt?
18 November 2019
zaaien wintertarwe

Inside Granen & Grondstof

Graanoogst 2020 start niet ideaal

Het zaaien van tarwe en gerst verloopt moeizaam in Europa. De start van oogst 2020 is daarmee niet ideaal. Vooral in het noordwesten van Europa heeft aanhoudende regen gezorgd voor problemen met de uitzaai. Ook in Noord-Amerika blijft winterweer telers parten spelen.
28 Oktober 2019
soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Amerikaanse oogst kruipt vooruit

De laat afrijpende maïs- en sojagewassen, in combinatie met slechte weersomstandigheden, zorgen ervoor dat de oogst in de Verenigde Staten moeizaam blijft verlopen. In de Midwest is fors minder geoogst dan gebruikelijk. Voor akkerbouwers een extreem spannende situatie.
16 Oktober 2019
akkerbouw graanoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Canada oogst minder tarwe en koolzaad

De graanoogst op het noordelijk halfrond is zo goed als overal afgerond, al vormt Canada daarop een uitzondering. De graan- en koolzaadoogst is daar namelijk nog aan de gang. Nieuwe overheidscijfers tonen aan de beide gewassen minder tonnen produceren dit jaar.
2 September 2019
akkerbouw tarweveld graanoogst combine tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Regen grote hindernis voor Britse graanoogst

De graanoogst in Groot-Brittannië verloopt moeizaam, vooral in het noorden van het land. Door de regen staan combines meer dan eens stil. Ook hebben de nog te oogsten gewassen te lijden onder de nattigheid.
14 Augustus 2019
wintergerst graan - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Granenmarkt was turbulent, hoe nu verder?

De graanmarkten hebben een turbulent eerste halfjaar achter de rug. Dit komt met name door het handelsconflict tussen de VS en China. Daarnaast hebben de wisselende weersomstandigheden sterke invloed op de prijzen. Dat meldt ABN Amro in een rapport over de granenmarkt.
25 Juli 2019
akkerbouw tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Gaat tarwe- en maïsprijs weer naar niveau van 2018?

Op de Europese granenmarkt stijgt met name de maïsprijs. De tarweprijs steeg woensdag, maar vertoont geen duidelijk stijgende trend. Wat is de laatste stand van zaken op de granenmarkt?
18 Juli 2019
tarweoogst rusland graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Hitte hakt in op Russische tarweoogst

Zeer droog en extreem warm weer in de Zwarte Zeeregio laat niet alleen de oogst vlot verlopen, want het zorgt tevens voor een verlaging van de opbrengst. Naarmate de combines met hun werk vorderen, kan de balans ook worden opgemaakt. Steeds meer analisten verlagen hun cijfers.
8 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden