Christine Lagarde

Boerenbusiness ecb

Analyse Rentemarkt

Inflatie aanjagend beleid van ECB blijft aanhouden

Havikachtig. Deze omschrijving kom ik op sociale media tegen als ik de tijdlijn bekijk van diverse economen die de Europese Centrale Bank (ECB) volgen. ‘Havikachtig’ staat voor het feit dat de bank vandaag (donderdag 10 maart) besloot de monetaire teugels aan te halen. Niet deze maand, maar binnenkort. De uitkomsten van de vergadering van het bestuur van de ECB noem ik echter alles behálve havikachtig
10 Maart 2022
Christine Lagarde ecb

Opinie Han de Jong

Eurozone groeit harder dan Verenigde Staten

Als ik in een discussie geen argumenten meer kan bedenken waarmee ik een ander zou kunnen overtuigen, is mijn laatste troef: 'Geloof mij nou maar'. Het is een wanhopige poging om gelijk te krijgen. Het werkt zelden. Alleen mensen die heel erg hun best doen om van mij te houden, geven wel eens gehoor aan zo'n wanhopige oproep. Waarschijnlijk meer uit liefde dan overtuiging.
29 Oktober 2021
euro

Nieuws Rente

ECB brengt beleid piepklein beetje dichter bij realiteit

Het bestuur van de Europese Centrale Bank besloot donderdag 9 september om in een iets lager tempo obligaties op te kopen via het zogeheten PEPP-programma, waarbij de voorwaarden van financiering gunstig bijven. De APP, het 'reguliere' opkoopprogramma, wordt ongewijzigd voortgezet voor €20 miljard per maand.
11 September 2021
ecb

Opinie Edin Mujagić

Wat valt op aan de bestuursfoto's van de ECB?

'Een foto zegt meer dan duizend woorden', is een oud gezegde. Daar moest ik aan denken toen ik onlangs in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung een foto aantrof van de laatste 'hutje op de hei'-sessie van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB). Daar stonden ze allemaal lachend en keurig op. Maar dicht bij 1,5 meter afstand van elkaar.   
25 Juni 2021
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Economie aan vooravond spectaculaire bewegingen

De mondiale economie staat aan de vooravond van enkele spectaculaire ontwikkelingen, al schetsen veel cijfers de komende tijd een geflatteerd beeld.
12 Maart 2021
euro Boerenbusiness

Inside Rente

Banken werken aan financieel kerstcadeau

Het economisch herstel dat in het derde kwartaal krachtig van de grond kwam, heeft door het tweede coronagolf en lockdown-achtige maatregelen in heel Europa de wind van voren gekregen. Dit zegt Christine Lagarde, president van de ECB. Volgens haar is de dienstensector overduidelijk aan het vertragen. En dat is een belangrijke opmerking. 
30 Oktober 2020
financieel gras euro valuta

Inside Rente

Duurdere euro deert de ECB niet

Het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) besloot gisteren (donderdag) de belangrijke rentes ongewijzigd te houden. Met de belangrijkste rente, de refirente, nog steeds op 0%. Wat zegt bankpresident Christine Lagarde daarover?
11 September 2020
beurs

Opinie Edin Mujagic

Er was eens een markt en de prijs ging door het dak

Het is vroeg in de ochtend als de marktkooplui op de Albert Cuypmarkt hun kramen gereed maken voor het bezoek van duizenden klanten. De een stalt zijn kazen uit, de ander zet de kledingrekken strategisch neer.
12 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox