RVO

jongvee kalveren

Nieuws Kalverhouderij

Subsidie voor alternatieve kalverketen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt op 16 mei eenmalig een subsidieregeling open voor koplopers in de kalverketen. Hiervoor komen bedrijven in aanmerking die een proefproject willen opzetten om de gezondheid en duurzaamheid van de keten te verbeteren.
28 April 2022
melktransport

Nieuws melkaanvoer

Nederlandse melkaanvoer trekt iets bij

De Nederlandse melkaanvoer is over februari 2022 seizoensmatig gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, wat een jaarlijks patroon is. Toch is de achterstand ten opzichte februari 2021 iets gedaald. Nog een opvallende constatering is dat de geleverde liters opnieuw iets lagere gehalten bevatten.
11 Maart 2022
melk

Nieuws Melk

Zuivelindustrie verlegt deel Nederlandse productie

De Nederlandse zuivelindustrie heeft vorig jaar niet alleen zo'n 2,5% minder melk ontvangen, maar heeft ondertussen ook het assortiment van 'commodities' enigszins verlegd. Zo kwam er minder volle melkpoeder, maar meer magere melkpoeder en meer condens uit de fabrieken.
17 Februari 2022
transport mest mesttransport

Nieuws Mest

Sterke toename boetes bij controle mesttransport

De overheid probeert al jaren meer zicht te krijgen op het transport van mest, samen met het bedrijfsleven. Met name rijksdienst RVO is bezig met een versterkt toezicht op de administratieve keten, zo blijkt. Dat de zaken daardoor beter gaan, blijkt niet direct. Dit jaar zijn ruim 64% meer overtredingen vastgesteld.
22 November 2021
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Melkaanvoer laagste sinds einde melkquotering

De Nederlandse melkaanvoer bereikte in september het diepste punt sinds jaren. Zowel de aanvoer in kilo's melk als de vetproductie zijn sinds het einde van de quotering niet meer zo laag geweest.
14 Oktober 2021
hakselen hakselaar maisoogst snijmais

Nieuws NMV

Zaaidatum vanggewas na maïs vaak onhaalbaar

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) slaat alarm over de verplichte teelt van een vanggewas na maïs op zand- of lössgronden. Door de relatief koud en nat verlopen lente en zomer is veel maïs op 1 oktober -de datum dat het vanggewas gezaaid moet zijn- nog niet rijp en komen telers met het vanggewas in de knel.
30 Augustus 2021
Subsidie

Nieuws RVO

9.400 boeren vragen voorschot op GLB

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is vorig week begonnen met de uitbetaling van de voorschotten op de basis- en vergroeningsbetalingen. Ruim 9.400 ondernemers maken gebruik van deze regeling.
26 Juli 2021
Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Boeren en tuinders vangen 58 miljoen aan coronasteun

Over het eerste kwartaal is er tot nu toe in totaal €57.918.024 coronasteun uit de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) uitgekeerd aan boeren en tuinders, blijkt uit gegevens die Boerenbusiness heeft opgevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
15 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox