RVO

energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws energie

SDE++-subsidie in trek voor zonnepanelen

De SDE++-subsidie is populair. De eerste aanvraagronde voor deze verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energie heeft 4.112 aanvragen opgeleverd, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Hiermee overschrijdt de totale waarde het budget.
14 Januari 2021
energie energieprijs

Nieuws Energie

De investeringsaftrek voor energie en milieu in 2021

Als je als agrarisch ondernemer komend jaar wilt investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, dan kan je daar fiscale investeringsaftrek op krijgen. Tenminste, als zij op de Energie- of Milieulijst voor 2021.
24 December 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Status poolaardappel in compensatie wordt helder

De Nederlandse compensatieregeling voor fritesaardappelen, die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt uitgevoerd, lijkt voor de derde keer te zijn aangepast en verduidelijkt door het ministerie. Het gaat hierbij over de status van poolaardappelen.
30 Mei 2020
aardappelen aardappelverwerking

Achtergrond Aardappelen

Hoe kunnen spelregels voor compensatie plots wijzigen?

Telers en verwerkers van fritesaardappelen zijn verrast door de aanpassing van de voorwaarden van de compensatieregeling. Daarmee vallen veel gecontracteerde aardappelen in de praktijk buiten de boot. Hoe kan het zijn dat de spelregels gaandeweg zijn veranderd?
20 Mei 2020
aardappelen Avarna Zetmeel zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Chaos in aardappelketen na wijziging compensatie

In de fritesaardappel- en voersector heerst chaos, doordat de regels omtrent de uitvoering van de compensatieregeling lijken te zijn gewijzigd. RVO heeft laten weten dat de compensatie voor fritesaardappeltelers wordt verrekend met de financiële aanvulling die verwerkers geven.
20 Mei 2020
financieel euro

Nieuws Subsidie

GLB-voorschot nu aan te vragen

Vanaf vandaag 18 mei is het mogelijk een voorschot aan te vragen voor de uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). In juli wordt dit bedrag uitgekeerd. Bedrijven kunnen maximaal €1.000.000 vervroegd uit laten keren.
18 Mei 2020
Avebe

Special Subsidie CO2-reductie

Avebe: 'Eiwit winnen kost ons nu veel minder energie'

Aardappelzetmeelbedrijf Avebe draagt graag bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Nederland. Onder andere door processen energiezuiniger te maken en verspilling tegen te gaan. Met behulp van subsidies werd een speciale methode ontwikkeld om eiwitten te winnen.
11 Mei 2020
financieel euro

Inside Aardappelen

Aardappeltelers kunnen zich aanmelden voor steun

Telers van fritesaardappelen die aanspraak willen maken op compensatie vanuit de overheid, kunnen zich alvast melden bij RVO. De inhoud van de regeling is formeel echter nog niet bekend.
7 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden