Bietenoogst 2019

suikerbieten bietenoogst Grimme Group

Nieuws Suikerbieten

Bietenoogst op een haar na gevild

Bijna alle suikerbieten in Nederland zijn gerooid. Nog 2% zat aan het begin van week 1 in de grond, becijfert Suiker Unie. Het gaat om een kleine 1.600 hectare. Daarmee is de rooivoortgang ongeveer gelijk aan oogst 2017.
31 December 2019
rooien suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Leveringsplicht wederom uitdagend voor bietentelers

Voor het tweede jaar op rij komt een groep bietentelers in de problemen met hun leveringsplicht. Door de droogte valt hun opbrengst flink lager uit, waardoor er niet altijd kan worden voldaan aan de leverplicht. In uiterst geval riskeren telers, die dit niet tijdig aangeven, een boete.
16 December 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Moeizame oogst en dalend suikergehalte

De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat geldt zeker voor de oogst van suikerbieten dit jaar. Volgens Suiker Unie zit nog altijd ruim 10% van de bieten in de grond. Ondertussen dalen de suikergehaltes.
12 December 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Oogst suikerbieten nog verder vertraagd

De aangekondigde droge periode kwam afgelopen weken niet uit de verf. De oogst van de suikerbieten loopt daardoor nog meer vertraging op. Suiker Unie meldt dat nog steeds zo'n 20% van het areaal gerooid moet worden.
4 December 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Suiker- en wortelopbrengst bieten omlaag

Suiker Unie heeft de verwachte suikeropbrengst per hectare voor oogst 2019 naar beneden bijgesteld. Aan de hand van de nieuwe gegevens komt de suikeropbrengst uit op 13,5 ton per hectare gezet. De ongunstige omstandigheden leveren minder zoete bieten op. Ook in buurlanden is dat het geval.
16 Oktober 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Suikergehalte in bieten relatief hoog

Het suikergehalte in de bieten lijkt dit seizoen relatief hoog te zijn, meldt Suiker Unie in een persbericht. Daarentegen meldt de organisatie dat de wortelopbrengst iets lager zal uitkomen dan eerder werd verwacht.
26 September 2019
suikerbieten bietenoogst bietenladen

Nieuws Suikerbieten

Franse campagne verkort door kleinere oogst

De Franse suikerbietencampagne heeft dit jaar een gemiddelde lengte door een kleinere bietenoogst. De opbrengst ligt naar schatting onder het 5-jarig gemiddelde. De meeste bietenpercelen presteren wel beter dan een jaar geleden het geval was.
3 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden