Commissie Remkes

gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Stikstof

Commissie Remkes: 'Koe in wei geen probleem'

De Commissie Remkes adviseert het kabinet om af te zien van de vergunningplicht voor weidegang. Dit valt te lezen in een rapport van het Adviescollege Stikstofproblematiek, waar dagblad trouw de hand op heeft weten te leggen.
19 December 2019
euro

Achtergrond Stikstofdossier

'Budget bepaalt de warmte van de stikstofsanering'

De landbouwsector heeft gematigd postief gereageerd op het advies van de commissie Remkes om de impasse in het stikstofbeleid te doorbreken. 'Het budget gaat bepalend zijn voor hoe warm de sanering wordt', zo vertelt Trienke Elshof, portefeuillehouder op dit dossier bij LTO Nederland. 
26 September 2019
financieel Boerenbusiness economie varkens - agri

Nieuws stikstof

Commissie Remkes: warme sanering veehouderij

De commissie Remkes pleit voor een warme sanering van de veehouderij. Hierbij moeten met name de veebedrijven met verouderde stalsystemen in de buurt van een Natura 2000-gebied worden uitgekocht. Daarnaast moet volgens Remkes ruimte komen voor veebedrijven die 'schoon' produceren en innovatief bezig zijn.
25 September 2019
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Stikstofdossier

Veehouderij de klos in stikstofadvies Remkes

De commissie Remkes, die het kabinet een oplossing moet aandragen voor het stikstofprobleem in Nederland, stuurt aan op minder vee. Dit blijkt uit het advies dat woensdag 25 september wordt gepubliceerd, maar waaruit diverse media  zaterdag 21 september al citeren.
21 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden