Dossier Boerenprotest

boerenprotest toekomst

Nieuws FDF en DDB

'Nederland 1,5 jaar onnodig in stikstofwurggreep'

Nederland is door de overheid anderhalf jaar onnodig in de stikstofwurggreep gehouden, vinden Farmers Defence Force (FDF) en Dutch Diarymen Board (DDB). 'Omdat het Landbouw Collectief in november 2019 al de enige, praktisch uitvoerbare oplossing aandroeg.'
21 Juli 2021
boerenprotest Farmers Defence Force

Opinie Dick Veerman

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

Boeren en milieuorganisaties lijken in een soort bien étonnés de se trouver ensemble te zijn begonnen aan een slag tegen falend overheidsbeleid op het gebied van stikstof. Overheid en wetgever blijken niet in staat te kiezen tussen natuur en menselijke belangen.
10 Juli 2021
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Boeren met trekkers weer op de barricaden

Op diverse plekken in het land zijn boeren weer aan het protesteren tegen de maatregelen die hen boven het hoofd hangen in het stikstofbeleid. Blikvanger is het Haagse Malieveld, waar Agractie een manifestatie organiseert. Farmers Defence Force organiseert acties in de regio's rond Assen, Arnhem, Zwolle en Den Bosch.
7 Juli 2021
Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Melk

Demonstraties voor hogere melkprijs in heel Europa

In verschillende landen in Europa komen deze maand demonstraties omdat melkveehouders de melkprijs hoger willen zien. 27 mei waren er in het Duitse Bonn al demonstraties vanwege de relatief lage melkprijzen terwijl de zuivelnoteringen hard omhooggaan.
3 Juni 2021
boos klompen boerenprotest

Nieuws Melk

Duitse melkveehouders op de barricade

Een groep melkveehouders in Duitsland heeft vandaag (donderdag 27 mei) geprotesteerd voor het Bundeskartellamt in Bonn. Veehouders maakten daar beklag over de lage prijzen die melkverwerkers betalen, ondanks de verbeterde mondiale markt voor zuivel. 
27 Mei 2021
koeien weidegang

Nieuws Stikstofcrisis

'Rolberoerte geschrokken van stikstofdeal LTO'

De eisen die zijn gesteld in het stikstofplan die LTO gesloten heeft met natuurorganisaties en ondernemersverenigingen zijn te hoog en juridisch onhoudbaar. 'Ik ben me een rolberoerte geschrokken van die stikstofdeal.'
25 Mei 2021
rijen sluiten

Opinie Vergaderboer Twee

Hoe kunnen we de boerenrijen sluiten?

Dat is de vraag die achterblijft. We schrijven maandag 26 april anno 2021 in de avond. The roast of Sjaak van der Tak is net afgerond. Waar ging het over?
28 April 2021
sjaak van der tak

Nieuws Verdienmodel

Collectief ketenplan voor meer poen op het boerenerf

Boerenorganisaties, Rabobank, de verwerkende industrie en supermarkten gaan verder praten over het vormen van ketens, waarin betere verdienmodellen worden gevormd voor de agrarische ondernemers. Dit hebben de partijen vrijdag (2 april) besloten op een bijeenkomst in Utrecht.
2 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox