Dossier Boerenprotest

stop

Nieuws Boerenprotest

Actie bij FrieslandCampina afgelast, FDF geeft advies

Farmers Defence Force (FDF) heeft de actie van morgenochtend (woensdag 3 maart) bij het hoofdkantoor van FrieslandCampina afgelast. Volgens de boerenbeweging is geen overeenstemming onder melkveehouders of FDF deze demonstratie moet uitvoeren. Wel stelt het bestuur een waslijst aan eisen aan FrieslandCampina. 
2 Maart 2021
boerenprotest Berlijn

Nieuws Boerenprotest

Duitse boeren stellen stevige eisen aan politiek

Duitse boeren gaan dinsdag (26 januari) naar Berlijn om daar hun ongenoegen te uiten middels een protest. Diverse boerenbelangenbehartigers hebben een zespuntenplan opgesteld die ze aan de politiek willen voorleggen. Betere marktbescherming is een van de speerpunten van het plan. 
25 Januari 2021
zuivel supermarkt nederland zuivelconsumptie

Nieuws Productprijzen

Geen concrete oplossing in overleg tussen boer en CBL

Krijgt de boer voldoende geld voor zijn product? Het is een vraag die meerdere keren per jaar opduikt. Donderdagochtend 14 januari gingen boeren, overheidspartijen, financiële partijen en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) over het onderwerp in gesprek. Onder meer het verdienmodel van boeren en het keurmerk 'FarmerFriendly' zijn besproken. Concrete oplossingen heeft het echter niet opgeleverd.
14 Januari 2021
melk supermarkt retail Jumbo

Nieuws Farmer Friendly

CBL wil meer tijd om FDF-keurmerk te beoordelen

Het Centraal Bureau Levensmiddelhandel (CBL) vraagt om extra tijd om het keurmerk Farmer Friendly van Farmers Defence Force (FDF) te beoordelen. In een aangetekende brief aan het bestuur van FDF geeft het CBL aan de deadline van 10 december niet reëel te vinden. Ook is de organisatie niet gecharmeerd van de vijandige houding nu er door FDF van een ultimatum gesproken wordt.
11 December 2020
boerenprotest Farmers Defence Force

Nieuws Boerenprotest

Zo verliep het boerenprotest in Den Haag

Het volgende boerenprotest in Den Haag is in volle gang. De afgelopen nacht en vroege ochtend zijn weer massaal boeren met hun trekkers naar de Hofstad getrokken. Deze keer als actie tegen de Omgevingswet, maar ook ter promotie van het initiatief FarmerFriendly.
17 November 2020
Koning Willem Alexander Willem Alexander Maxima

Nieuws Omgevingswet

Farmers Defence Force gaat met brief naar de koning

Farmers Defence Force wil morgen (dinsdag 17 november) op bezoek gaan bij koning Willem-Alexander. Het plan is een brief te overhandigen aan de vorst met een noodkreet uit naam van de boeren met het oog op de komende Omgevingswet. 'Kom in actie of wordt opgekocht', is het motto.
16 November 2020
Duitsland boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Duitse boeren in protest bij melkfabriek en slachterij

Melkveehouders in Duitsland zijn voornemens om woensdag (11 november) massaal te protesteren bij zuivelfabrieken. De reden is de lage, niet kostendekkende melkprijs. Ook slachterijen kunnen hun borst nat maken, al beloven de boeren dat het vredige protesten worden.
9 November 2020
zuivel supermarkt nederland zuivelconsumptie

Nieuws Keurmerk

FDF lanceert coöperatie en keurmerk FarmerFriendly

Farmers Defence Force (FDF) lanceert op 17 november het keurmerk FarmerFriendly. Het eerste keurmerk van boeren aan de handel, aldus de beweging. 'Voor ons verdienmodel.' Ook komt er een Coöperatie FarmerFriendly waarvan agrarische ondernemers lid kunnen worden. 
5 November 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief