Dossier Boerenprotest

boer klompen boerenprotest

Nieuws Boerenprotesten

Waarom Europese boeren in Koblenz protesteren

De Duitse stad Koblenz is op dit moment het podium van een 3-dagen-groot boerenprotest dat afgelopen zondag van start ging. Voornamelijk melkveehouders uit heel Europa hebben zich in de stad verzameld vanwege een bijeenkomst van de Europese landbouwministers. Melkveehouders willen inspraak in het Europese landbouwbeleid.
1 September 2020
koeien India

Achtergrond Melk

Waarom in India de melk wordt weggespoeld

Niet alleen in Nederland is er onvrede over de regelgeving in de agrarische sector en de prijzen die agrarische ondernemers ontvangen voor hun producten. Ook in India, de grootste melkproducent van de wereld, neemt de onvrede...
23 Juli 2020
Farmers Defence Force FDF

Nieuws Stikstofcrisis

'RIVM laat zich door overheid manipuleren'

Onder de rook van het RIVM kantoor in Biltse Rading richtte de FDF demonstratie vanmiddag zich niet in de eerste plaats op de wetenschappelijke medewerkers van dit instituut, maar op de overheid.
22 Juli 2020
A-ware Food Group

Nieuws Stikstofcrisis

A-ware vreest voerspoor en steunt boerenprotest

Zuivelonderneming Royal A-ware keurt de voorgenomen ministeriele voermaatregel af , omdat melkveehouders hiermee beperkt worden in uitvoering van hun vakmanschap. Ook maakt de leverancier van Albert Heijn zich zorgen over het dierenwelzijn en de diergezondheid als gevolg van de voermaatregel.
22 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Burger blijft thuis, boer op pad op landelijke actiedag

Farmers Defence Force (FDF) heeft de eerder aangekondigde actiedag van woensdag 22 juli omgedoopt tot Landelijke Stikstof Reductie dag. De beweging roept die dag burgers op om thuis te blijven en niet met de auto op pad te gaan. FDF doet aan alle boeren wel de oproep om met de trekker te gaan 'optoeren'. Daarvoor heeft het bestuur 1 specifiek doel op het oog.
16 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Petitie voor eigen voerplan, landelijke actiedag op til

LTO Nederland is een petitie gestart om landbouwminister Carola Schouten tot haast te manen in het uitvoeren van het onderzoek van het eigen sectorplan van de melkveehouderij. Farmers Defence Force (FDF) heeft intussen een landelijke actiedag afgekondigd: op woensdag 22 juli.
15 Juli 2020
boerenprotest toekomst

Nieuws Stikstof

'Geen wilde acties via ongecoördineerde apps '

FDF wil voorkomen dat er de komende week opnieuw ongecoördineerd actie wordt gevoerd. Als het gecoördineerd gebeurt, zal de politie niet ingrijpen. Want er komt geen landelijk trekkerdemonstratieverbod, geeft de voorzitter van de 25 Veiligheidsregio's burgemeester Bruls van Nijmegen, vanochtend bekendgemaakt.
14 Juli 2020
boerenprotest Farmers Defence Force

Nieuws Stikstofcrisis

FDF stelt actievoeren even uit

Vandaag en morgen wordt op veel plaatsen in heel Nederland ingekuild. Deze week heeft dat prioriteit boven protestacties. Maar volgende week kan heel Nederland op nieuwe acties rekenen van Farmers Defence Force.
13 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden