Dossier Boerenprotest

boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Boerenprotest nu in de vorm van ludieke actie

Honderden boeren werkten zaterdagavond 11 juli in het Noord-Hollandse Schermerhorn mee aan een ludieke protestactie tegen het beleid van LNV minister Carola Schouten. In het donker brachten ze gezamenlijk de tekst 'NH loves boeren' in beeld.
13 Juli 2020
supermarkt retail Albert Heijn

Nieuws Stikstofcrisis

Agractie eist 5 cent hogere melkprijs in supermarkt

Albert Heijn moet de melkprijs met €0,05 verhogen, over de gehele linie van het zuivelassortiment. Met deze eis komt belangengroepering Agractie, tegelijk met de blokkade van het distributiecentrum van Albert Heijn.
10 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Protest met trekkers heeft vergaande gevolgen

Sinds gisteren spitst het boerenprotest, vandaag voor de achtste dag op rij, zich toe op de inzet van trekkers als middel op te demonstreren en de publieke opinie. Een meerderheid in de Tweede Kamer keurt de protesten in soms felle bewoordingen af. Maar er is ook begrip voor de emoties.
9 Juli 2020
politie

Nieuws Boerenprotest

Alle in Drenthe opgepakte boeren vrijgelaten

De boerenprotesten in Nederland werden vanmorgen in alle vroegte vervolgd bij een afvalverwerkingsbedrijf in Drenthe. De protestactie heeft daar geleid tot enkele tientallen arrestaties.
8 Juli 2020
stikstof boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Boerenprotesten op straat en in de media

Welke creatieve uitvluchten worden er bedacht om onder het trekker demonstratie verbod uit te komen? Welke rol spelen de supermarkten in de boerenprotesten en waarom?
7 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Boerenprotest nu ook tegen supermarkten

Omdat de supermarkten van de coronacrisis profiteren en de boeren juist niet, richten de boerenprotestacties zich nu ook tegen hen. Gisteren, zondag 6 juli, werden verspreid in het land belangrijke verkeersaders en distributiecentra van verschillende supermarkten geblokkeerd.
6 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Boeren uiten frustratie over krachtvoerregeling

Opnieuw zijn de Nederlandse boeren op de trekker gesprongen om te demonstreren. Gisteravond werd er gestemd over het voerspoor van minister Carola Schouten. Ondanks verschillende argumenten tegen de maatregel werd het niet van tafel geveegd. Zowel Agractie als Farmers Defence Force riepen de boeren op om op te rukken naar Den Haag.
3 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Voermaatregel houdt stand, boerenprotest groeit

Landbouwminister Carola Schouten heeft haar krachtvoerplan afgelopen nacht (vrijdag) door de Tweede Kamer weten te loodsen. Motie om de regeling niet uit te voeren, haalden geen meerderheid al roept de Kamer de minister wel op tot een onderzoek.
3 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden