Dossier Boerenprotest

Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force dreigt met Brussel

Farmers Defence Force (FDF) stapt naar de Europese Commissie als landbouwminister Carola Schouten en de provincies doorgaan met extern salderen van stikstof naar andere sectoren. Dit is een eerste stap in het juridisch gevecht dat FDF aangaat om de gevolgen van het voorgenomen stikstofbeleid van het kabinet voor de Nederlandse veehouderij te beperken.
23 April 2020
grasland platteland

Nieuws Stikstof

Excuses Van den Oever met oproep aan stoppers

Mark van den Oever, voorzitter van Farmers Defence Force, heeft excuses gemaakt voor zijn uitlatingen in zijn paasbrief van afgelopen maandag. Daarin noemde hij stoppende boeren die stikstofrechten verkopen aan partijen buiten de agrarische sector 'Judassen en zwakke schakels'. Hij roept stoppers nu op de stikstofrechten vooral bij collega's aan te bieden.
15 April 2020
stop

Nieuws Stikstofbeleid

'Boer die stikstofrechten verkoopt, is een Judas'

Agrarische ondernemers moeten geen stikstofrechten verkopen aan overheden of bedrijven van buiten de agrarische sector. Met dit strijdplan wil Mark van den Oever, voorzitter van Farmers Defence Force (FDF), het stikstofbeleid van het kabinet om zeep helpen. Hij zet de toon scherp: een boer die zijn stikstofrechten extern verkoopt, is in zijn ogen een zwakke schakel of een Judas.
14 April 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force: top van LTO niet houdbaar

Farmers Defence Force vraagt zich af of de bestuurlijke top van LTO kan aanblijven. Dat laat woordvoerder Jeroen van Maanen weten. De boerenorganisatie is zwaar teleurgesteld in LTO-voorman Marc Calon, die zegt dat LTO met minister Carola Schouten door wil praten over het stikstofbeleid, terwijl het Landbouw Collectief de gesprekken heeft gestaakt.
10 April 2020
LTO Boerenbusiness

Nieuws Stikstof

LTO wil met Schouten blijven praten over stikstof

LTO Nederland wil het liefst doorpraten met landbouwminister Carola Schouten over de voorwaarden van het stikstofbeleid. Dit zegt voorzitter Marc Calon in een interview met De Volkskrant. Hiermee zet hij zich af tegen het Landbouw Collectief, waar LTO ook onderdeel van uitmaakt, die de gesprekken met Schouten heeft gestaakt.
9 April 2020
rechtspraak rechtzaak

Nieuws Stikstof

FDF wil stikstofwetten juridisch onderuithalen

Farmers Defence Force overweegt een gang naar de rechter om de spoedwetgeving en het onderliggend stikstofbeleid van het kabinet juridisch onderuit te halen. Volgens de organisatie zijn ze 'juridisch onhoudbaar en onzorgvuldig doorgevoerd.' Ook andere acties sluit de beweging niet uit.
8 April 2020
Aalt Dijkhuizen

Nieuws Stikstof

Negeert de overheid het Landbouwcollectief?

Volgens Farmers Defence Force en John Spithoven van de Stichting Stikstofclaim maakt de overheid op slinkse wijze gebruik van de coronacrisis om zo de oorspronkelijke stikstofreductieplannen door te zetten. Dat baseren de organisaties op een uitgelekte brief van de provincie Friesland.
26 Maart 2020

BB TV Boerenprotest

'We hebben ons geluid weer laten horen'

De boerenprotesten van vandaag zijn goed geslaagd volgens FDF-bestuurder Jeroen van Maanen. In deze video een terugblik over het derde boerenprotest in korte tijd.
19 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden