Landbouw Collectief

voer koeien koeienstal

Nieuws Stikstofcrisis

'Aanpak Voerspoor Schouten moet van tafel'

Buiten het ministerie van LNV om is er niemand die begrijpt hoe minister Carola Schouten met de gepresenteerde uitwerking van de voerspoormaatregel heeft kunnen komen. Het Landbouw Collectief heeft haar het afgekondigde pakket nadrukkelijk afgeraden.
8 Mei 2020
melk melken melkveebedrijf

Achtergrond Stikstof

LNV: 'Nieuwe voerspoor raakt melkproductie niet'

Hoewel het voerspoorplan om de stikstofuitstoot van de Nederlandse melkveestapel te reduceren niet met de sector is afgestemd, is het volgens met ministerie van Landbouw (LNV) voor het gros van de melkveehouders behapbaar. Ook kosten ze de melkveehouder geen geld, zo wordt beloofd. Wel is soms veel inspanning gevergd. 
6 Mei 2020
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Stikstof

Stikstofplan Schouten: veel geld, weinig perspectief

Hoewel landbouwminister Carola Schouten blijft benadrukken boeren perspectief te willen bieden, maakt het Landbouw Collectief gehakt van het stikstofplan dat zij vandaag (vrijdag 24 april) heeft gepresenteerd. Samengevat: geldverslindend, ordinaire opkoop, krimp van de veestapel en een rem op doorontwikkeling van bedrijven.
25 April 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force: top van LTO niet houdbaar

Farmers Defence Force vraagt zich af of de bestuurlijke top van LTO kan aanblijven. Dat laat woordvoerder Jeroen van Maanen weten. De boerenorganisatie is zwaar teleurgesteld in LTO-voorman Marc Calon, die zegt dat LTO met minister Carola Schouten door wil praten over het stikstofbeleid, terwijl het Landbouw Collectief de gesprekken heeft gestaakt.
10 April 2020
LTO Marc Calon

Nieuws Stikstof

LTO wil met Schouten blijven praten over stikstof

LTO Nederland wil het liefst doorpraten met landbouwminister Carola Schouten over de voorwaarden van het stikstofbeleid. Dit zegt voorzitter Marc Calon in een interview met De Volkskrant. Hiermee zet hij zich af tegen het Landbouw Collectief, waar LTO ook onderdeel van uitmaakt, die de gesprekken met Schouten heeft gestaakt.
9 April 2020
varkenshouderij varkensstal Agrifoto2

Nieuws Stikstofcrisis

Waarom niet rekenen met minder stikstof varkens?

Waarom wordt de stikstofruimte die de subsidieregeling sanering varkenshouderij oplevert niet meegeteld als effectieve veehouderij stikstofreductie maatregel die dit jaar effect heeft?
2 April 2020
boerenprotest

Nieuws stikstof

Boos Landbouw Collectief stopt overleg met Schouten

Het Landbouw Collectief is woest op landbouwminister Carola Schouten. Een overleg tussen de bewindsvrouw en een delegatie van het collectief vandaag heeft niets opgeleverd. Sterker nog: het Landbouw Collectief heeft het gevoel dat alles in het stikstofbeleid reeds is voorgekookt en er geen enkele invloed op de maatregelen te hebben.
1 April 2020
Aalt Dijkhuizen

Nieuws Stikstof

Negeert de overheid het Landbouwcollectief?

Volgens Farmers Defence Force en John Spithoven van de Stichting Stikstofclaim maakt de overheid op slinkse wijze gebruik van de coronacrisis om zo de oorspronkelijke stikstofreductieplannen door te zetten. Dat baseren de organisaties op een uitgelekte brief van de provincie Friesland.
26 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief