Landbouw Collectief

BB TV Jeroen van Maanen

'Blijven mopperen aan de keukentafel werkt niet'

Volgens Jeroen van Maanen is de noodzaak groot om morgen (woensdag 19 februari) opnieuw te gaan demonstreren in Den Haag. In gesprek met Wouter Baan doet hij uit de doeken waarom dat zo is. 'Wat wij kunnen bieden, zou premier Mark Rutte vandaag nog met beide handen moeten aanpakken.'
18 Februari 2020
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Stikstofbeleid

Landbouw Collectief maant Tweede Kamer tot actie

Het Landbouw Collectief roept alle partijen in de Tweede Kamer op om in actie te komen in het stikstofbeleid. Het verbond van agrarische belangenbehartigers wil dat het parlement de stikstofplannen van het collectief omarmt. "Voorkom onnodig smijten met gemeenschapsgeld."
17 Februari 2020
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Stikstof

Zo zijn de stikstof spelregels van Carola Schouten

Het kabinet stelt ruim een half miljard euro beschikbaar om stikstof te reduceren. De blijvers maken aanspraak op €172 miljoen om te verduurzamen, terwijl €350 miljoen naar de ongedwongen opkoop van stoppende veehouders gaat.
7 Februari 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstofdossier

Excuses FDF, Landbouw Collectief wil door

Farmers Defence Force (FDF) heeft haar excuses aangeboden voor het taalgebruik in het statement dat gisteren (woensdag 5 februari) is uitgebracht. Deze excuses waren geëist door premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten, die daarvoor gisteren een gepland overleg met het Landbouw Collectief afbraken. De vergadering werd daarna opgeschort.
6 Februari 2020
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Stikstof

Schouten: 'Wij bepalen met wie we praten'

Landbouwminister Carola Schouten heeft het overleg met het Landbouw Collectief voorlopig opgeschort. Ze is niet te spreken over de dreigende taal in een persbericht van Farmers Defence Force (FDF).
5 Februari 2020
boos vuist boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

FDF deelt sneer uit aan ketenpartijen

Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdagochtend (5 februari) stevig uitgehaald naar ketenpartijen in vlees, zuivel, voer, belangenbehartiging en de bancaire wereld. In een verklaring die aan de volgers is gestuurd meldt de boerenbeweging: "iedereen die de sector nu verraad, zal dat weten."
5 Februari 2020
Mark Rutte

Nieuws Stikstof

Ruim half miljard voor boeren tegen stikstof

Het kabinet stelt nog eens €350 miljoen beschikbaar om veebedrijven in de buurt van Natura2000-gebieden op te kopen. Ook wordt een slordige €200 miljoen vrijgemaakt voor de blijvers die willen verduurzamen.
4 Februari 2020
boerenprotest

Analyse Stikstofdossier

Landbouw Collectief moet brokstukken lijmen

Nu de onderhandelingen in het stikstofdossier langzaam naar het hoogtepunt gaan, rommelt het binnen het Landbouw Collectief. Onenigheid over de te volgen koers tussen LTO Nederland en Farmers Defence Force worden en public met iedereen gedeeld. Brokstukken die snel moeten worden gelijmd.
2 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden