Landbouw Collectief

boerenprotest

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force blaast grote trekkeractie af

Farmers Defence Force (FDF) gaat volgende week woensdag 5 februari niet met trekkers demonstreren in Den Haag. Die dag worden de gesprekken hervat tussen het Landbouw Collectief en het kabinet over de stikstofaanpak.
31 Januari 2020
Aalt Dijkhuizen

Nieuws Stikstof

Landbouw Collectief: 'Er zijn nog hobbels te nemen'

Het Landbouw Collectief streeft ernaar om volgende week woensdag 5 februari duidelijkheid te hebben van het kabinet. Beide partijen praten dan verder over de stikstofaanpak. De toezeggingen die het kabinet heeft gedaan, moeten nog worden beklonken op detailniveau. Een akkoord is nog geen gelopen race.
29 Januari 2020
Minister Ministerie Schouten LNV landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force boos op Schouten

Farmers Defence Force (FDF) is boos op landbouwminister Carola Schouten. Volgens de boerenbeweging houdt de bewindsvrouw zich niet aan de afspraken die het kabinet heeft gemaakt met het Landbouw Collectief.
10 Januari 2020
Aalt Dijkhuizen

Nieuws Stikstof

Landbouw Collectief: 'Geen akkoord, wel afspraken'

Het Landbouw Collectief heeft afspraken gemaakt met het kabinet over de stikstofreductie. Van een definitief akkoord is echter geen sprake. Het kabinet belooft dat er geen generieke krimp en gedwongen opkoop komt. Aan de financiering en de verdere uitwerking van het plan wordt nog gewerkt.
18 December 2019
Boerenbusiness

Nieuws Stikstof

Landbouw Collectief legt 'goede basis' met kabinet

Een delegatie van het Landbouw Collectief heeft maandag een 'goed gesprek' gehad met premier Mark Rutte en landbouw-minister Carola Schouten over het stikstofdossier. Voor de microfoon van diverse media zei Aalt Dijkhuizen, voorman van het Landbouw Collectief, dat 'een overeenkomst in de maak is.'
16 December 2019
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Wat staat er deze bewogen boerenweek op stapel?

Normaal verlopen de donkere dagen voor Kerst relatief rustig voor agrarisch Nederland. Dit jaar zeer zeker niet. De week voor de Kerst belooft als alle verwachtingen worden waargemaakt een bewogen boerenweek te worden. We zetten de belangrijkste ontwikkelingen chronologisch op een rij.
16 December 2019
boos vuist boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

LTO-lid wil geen harde actie, maar wel resultaat

Boeren en tuinders die lid zijn van LTO Nederland zijn in overgrote meerderheid geen voorstander van harde acties in de stikstofdiscussie. De voorkeur gaat uit naar publieksvriendelijke acties. Een maximaal resultaat uit onderhandelingen vinden de leden belangrijker dan 'alles of niets'.
13 December 2019
boerenprotest

Nieuws stikstof

Farmers Defence Force kondigt 'keiharde actie' aan

De grootschalige boerenactie van Farmers Defence Force (FDF) vindt plaats op woensdag 18 december. Over de inhoud van de acties is nog niets bekendgemaakt, al gaf FDF-voorman Mark van den Oever eerder aan 'een kinkje in de kabel' van de Nederlandse voedselvoorziening te willen leggen.
10 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden