Aardappeloogst 2020

aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Leidt kleine aardappeloogst Canada tot tekorten?

Canadese aardappeltelers hebben de oogst inmiddels zo goed als afgerond. Nieuwe cijfers van onder meer Statistics Canada tonen dat er duidelijk minder aardappelen geoogst zijn dan in voorgaande jaren. Leidt de kleine aardappeloogst tot tekorten in de verwerkende industrie? En, kan Nederland daar wellicht op inspelen?
4 November 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Geen paniek om de laatste aardappelen

De oogst van de laatste aardappelen loopt vertraging op door de neerslag van afgelopen week. In Nederland moet vooral in het zuidwesten nog worden gerooid. In België is nog een groter areaal aardappelen te rooien. Toch maken telers zich nog geen zorgen.
2 November 2020
aardappeloogst Innovator Grimme Tolsma fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Aardappeloogst zo goed als gelijk aan vorig jaar

De bruto-opbrengst van consumptieaardappelen is in oogst 2020 bijna gelijk aan vorig seizoen, zo blijkt uit de voorlopige oogstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het areaal consumptieaardappelen is wel kleiner dan vorig jaar, terwijl de hectareopbrengst juist hoger ligt.
29 Oktober 2020
mais maisveld maisstoppels

Inside Voer

Prijscorrecties kloppen aan op de voermarkt

Na enkele weken van stabiele noteringen op de voermarkt komen deze week enkele prijscorrecties langs voor onder meer stro en snijmaïs. Bij andere producten rommelt het wat, maar gebeurt er nog niets. Hoe zit het met het aanbod deze week?
27 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

15.000 hectare aardappelen nog te rooien

Goede rooiomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de aardappeloogst in bijna alle gebieden goed heeft kunnen vlotten. Alleen in het zuidwesten is het tempo nog altijd laag en blijft de achterstand landelijk gezien groot. Hoe is de situatie bij onze zuiderburen?
26 Oktober 2020

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt verkeert in niemandsland

De aardappelmarkt verkeert een beetje in niemandsland, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Dit en de laatste stand van de aardappeloogst hoor je in het wekelijkse video-marktbericht.
19 Oktober 2020
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Oogst vordert, achterstand niet overal ingehaald

Nadat het eindelijk droger is geworden, heeft de aardappeloogst in Noordwest-Europa momentum gekregen. Nederland, België en Frankrijk hebben allemaal grote sprongen gemaakt. Daarmee is de achterstand nog niet ingehaald.
19 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Is graanprijs gamechanger voor aardappelen?

Deze week hebben veel aardappeltelers lange dagen gemaakt om de aardappeloogst veilig te stellen. Na een gedwongen stop van meer dan 10 dagen kon de oogst worden hervat in vele delen van Europa.
16 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden