Aardappeloogst 2020

veevoer melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Voer

Voermarkt wacht op verscherpen coronaregels

De voermarkt bevindt zich opnieuw in rustig vaarwater. Er zijn geen prijswijzigingen doorgevoerd en het aanbod bij de meeste producten blijft tot dusver stabiel. Mogelijk krijgen de nieuwe coronamaatregelen die vanavond (dinsdag) worden gepresenteerd vat op de markt.
13 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Aardappeloogst VS wederom verlaagd

De aardappeloogst in de Verenigde Staten wordt door insiders wederom lager ingeschat. Inmiddels ligt de opbrengst zo'n 6% onder het niveau van vorig seizoen. In de regio rondom Maine wordt misschien zelfs de laagste opbrengst in ruim 100 jaar tijd behaald.
13 Oktober 2020
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst kruipt langzaam voort

Een flinke hoeveelheid neerslag heeft ervoor gezorgd dat de aardappeloogst afgelopen week nauwelijks is gevorderd. Dat geldt voor Nederland maar ook andere West-Europese landen. De oogstvoortgang blijft nog wel voorlopen op 2019.
12 Oktober 2020
regen

Gewastour Week 41

Laatste Gewastourpercelen nog altijd niet gerooid

De aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour die nog gerooid moeten worden, zijn dat nog altijd niet. De regen van de afgelopen dagen heeft namelijk flink wat roet gegooid in de planning en dus is het nu wachten op droger weer.
10 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Oogstspanning brengt markt richting de top

De aardappelmarkt blijft een onvoorspelbare markt. Het negatieve sentiment vanuit areaal en het coronavirus wordt langzaamaan overgenomen door zorgen en stijgende prijzen door aanhoudende oogstproblemen. Deze week is er in veel gebieden weer geen enkele kans geweest om de aardappelen te oogsten.
10 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst Innovator

Inside Aardappelen

Innovator blijft in België 10 ton onder gemiddelde

De opbrengst van Innovator in België blijft dit groeiseizoen 10 ton achter op het meerjarig gemiddelde, zo tonen de nieuwe proefrooigegevens van PCA. Daarnaast is de variatie tussen de aardappelpercelen enorm. Ook Bintje weet niet in de buurt te komen van de resultaten van voorgaande jaren.
6 Oktober 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

70% aardappelen in Benelux nog te rooien

Tussen de buien door hebben aardappeltelers afgelopen week mondjesmaat kunnen rooien. Vooral in het zuidwesten moesten de rooiers noodgedwongen stil blijven staan. Telers in de kustregio's gaan een week tegemoet met potentieel veel neerslag. Niet alleen in Nederland, maar ook zuidelijker.
5 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst Gewastour2020

Gewastour Week 40

Hoe zijn de aardappelen van het land gekomen?

De meeste percelen van de Gewastour Aardappelen zijn vorige week gerooid. Waar komen de opbrengsten op uit en hoe is de kwaliteit? De telers die nog niet alle aardappelen van het land hebben gehaald, houden de weerberichten nauwlettend in de gaten. Het is voor hen wachten op dat ene droge moment tussen de buien door.
1 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden