Voermarkt 2020

veevoer voer brok

Inside Voer

Prijzen rundveebrokken schieten alle kanten op

Het schiet alle kanten op bij de prijzen van rundveebrok. Het merendeel blijft stijgen, met snijmaïskernbrok aan kop. Van stabiele prijzen zoals afgelopen maand is geen sprake meer en dat pakt niet voor alle brokprijzen goed uit.
4 November 2020
gras melkveebedrijf kuilgras kuilvoer kuil

Inside Voer

Rust keert terug op voermarkt na prijsmutaties

De rust keert terug op de ruwvoermarkt. Het blijft bij de prijsmutaties die vorige week zijn doorgevoerd. Waar komt de rust vandaan en blijft dit de komende tijd aanhouden?
3 November 2020
mais maisveld maisstoppels

Inside Voer

Prijscorrecties kloppen aan op de voermarkt

Na enkele weken van stabiele noteringen op de voermarkt komen deze week enkele prijscorrecties langs voor onder meer stro en snijmaïs. Bij andere producten rommelt het wat, maar gebeurt er nog niets. Hoe zit het met het aanbod deze week?
27 Oktober 2020

Marktflits Granen

Voergrondstoffen blijven stevig aan de prijs

De markten voor tarwe, maïs en soja weten hun hoge prijsniveau vast te houden of zelfs verder uit te bouwen. Goed nieuws voor akkerbouwers, maar minder positief voor veehouders. De voerprijzen blijven voorlopig hoog.
26 Oktober 2020
mais hakselen snijmais

Inside Voer

Aanbod nieuwe maïs op voermarkt daalt

Waar vrijwel alle maïs in het zuiden van het land geoogst is, staan er nog wat percelen overeind in het noorden. In de aankomende 2 weken gaan de laatste percelen van het land. Hierdoor wordt het aanbod nieuwe maïs steeds beperkter. Hoe staat het met de andere ruwvoeders?
20 Oktober 2020
veevoer melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Voer

Voermarkt wacht op verscherpen coronaregels

De voermarkt bevindt zich opnieuw in rustig vaarwater. Er zijn geen prijswijzigingen doorgevoerd en het aanbod bij de meeste producten blijft tot dusver stabiel. Mogelijk krijgen de nieuwe coronamaatregelen die vanavond (dinsdag) worden gepresenteerd vat op de markt.
13 Oktober 2020
mais

Inside Voer

Maïsaanbod in ban van nattigheid op voermarkt

Het natte weer van de afgelopen weken is opnieuw doorgedrongen op de voermarkt. De laatste maïspercelen staan te wachten om geoogst te worden en grasland heeft zijn groei hervonden. Van de Afrikaanse varkenspest is op het moment weinig te merken op de markt, terwijl de coronacrisis wel parten lijkt te spelen.
6 Oktober 2020
gerst brouwgerst bier bierbrouwerij

Inside Voer

Krijgen corona en AVP grip op de voermarkt?

Duitsland is in de ban van de AVP-uitbraak en onze Nederlandse overheid heeft de maatregelen rondom corona weer strakker aangetrokken. Welk effect heeft dit op de voermarkt? Wat doen de prijzen en hoe staat het aanbod er voor?
29 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden