Voermarkt 2020

varkenshouderij

Nieuws Voer-mestkringloop

Europese kringloop veehouderij bijna rond

Als er geen sojaschroot zou worden geïmporteerd, dan zou de kringloop in de Nederlandse veehouderij 100% sluitend zijn, mits Europa als werkgebied wordt gezien. Dat blijkt uit een rapportage van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waarin de ruimtedruk in Nederland en de effecten op natuur, milieu en klimaat in beeld worden gebracht.
23 September 2020
veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Voer

Gaat voermarkt gebukt onder gelimiteerd aanbod?

Deze week tekent zich door wederom een rustige voermarkt. Waar het aanbod hier en daar te wensen over laat, lijken ook kopers afwachtend toe te kijken. Er hebben zich geen prijsstijgingen voorgedaan en dat is bijzonder voor deze tijd van het jaar.
22 September 2020
voer snijmais

Inside Voer

Nieuwe maïs nog niet in trek bij veehouder

Nieuwe snijmaïs lijkt nog niet in trek te zijn bij veehouders. Dit is enigszins opvallend, want in andere jaren werd nieuwe maïs juist relatief rap verkocht. Ook de handel in andere producten verloopt kalm, waardoor de meeste prijzen op gelijke been blijven staan.
15 September 2020
mais kuilvoer snijmais maiskuil

Inside Voer

Vrachten nieuwe maïs melden zich op voermarkt

Op steeds meer plekken gaat de maïsoogst van start. Hier en daar dienen zich al nieuwe partijen aan op de voermarkt. Wat betekent dit voor de prijzen? Daarbij is er onder handelaren geïnventariseerd welk effect het weer van de afgelopen weken op de markt heeft.
8 September 2020
mais hakselen

Inside Voer

Voermarkt wacht nieuwe oogsten af

Wat betreft prijsniveaus is er in de afgelopen week eigenlijk weinig veranderd. Toch is er wel onrust op de voermarkt, omdat zowel koper als verkoper in afwachting zijn van nieuwe oogsten maïs, aardappelen en eventueel gras. Prijsfluctuaties zijn in de komende weken dan ook niet uitgesloten.
1 September 2020
brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Bodem nog niet in zicht voor prijs rundveebrokken

Ook in augustus blijven de prijzen van de verschillende rundveebrokken dalen, zo blijkt uit de maandprijzen van de WUR. Snijmaïskernbrok blijft fors dalen, terwijl de andere prijzen zich wat meer gestaag naar beneden bewegen. Wat zijn de verwachtingen voor aankomende maanden?
1 September 2020
stro strobalen

Inside Akkerbouw

Stro verkopen, wat levert het nog op?

Begin augustus werd duidelijk dat akkerbouwers ook dit jaar het verhakselen van stro verkiezen boven het verkopen ervan. Nu de graanoogst in Nederland zo goed als afgerond is en het meeste product in de schuurt ligt, rest de vraag wat daar nog voor gebeurd kan worden.  
26 Augustus 2020
veevoer snijmais

Inside Voer

Voermarkt wacht op nieuwe snijmaïs

Over ongeveer 2 weken wordt naar verwachting de eerste nieuwe snijmaïs van het land gehaald. Het is duidelijk dat de voermarkt met spanning wacht op dit moment, want de vraag is afgelopen week enorm afgenomen. Het resulteert in markt met stabiele prijzen.
25 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden