Gewastour 2020

uien Gewastour2020

Gewastour Week 34

Eerste uien boven water in de Gewastour

Ysselsteyn is het eerste perceel van de Boerenbusiness Gewastour die zijn uien heeft gerooid en inmiddels in de bewaarschuur heeft liggen.
20 Augustus 2020
uien Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 34

Kan regen de uienoogst redden?

De uienpercelen hebben de afgelopen week voldoende neerslag gehad. Alle uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour, op 1 na, hebben minstens 20 millimeter neerslag gehad. Hieronder een overzicht van de gevallen neerslag.
17 Augustus 2020
aardappelen Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 34

Grote verschillen neerslag op de aardappelen

Door de onweersbuien van afgelopen week is op verschillende aardappelpercelen voldoende neerslag gevallen. Door het lokale karakter van de buien zijn de verschillen per perceel erg groot. Een overzicht van de neerslag op de Gewastour-aardappelpercelen.
17 Augustus 2020
Plantcoach

Aangeboden door Plantcoaching

Soil Sisters on tour: 'Keep the soil alive'

De Soil Sisters zorgen ervoor dat zowel de bodem als de plant zich helemaal happy voelt. De meststoffen zijn 'smart', wat betekent dat ze op het juiste moment juist dié stoffen leveren waar de bodem of plant om vraagt. Met de bodemmeststoffen wordt de bodemvruchtbaarheid verbeterd: 'Keep the soil alive!' 
14 Augustus 2020
aardappelen Boerenbusiness Gewastour2020

Gewastour Week 33

Stengels redden momenteel de aardappelen

Door de hitte van de afgelopen 2 weken is het loof van de aardappelen gaan slijten op de aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour. Hierdoor halen de aardappelen de kracht uit de stengels om te kunnen groeien.
13 Augustus 2020
spuiten uien

Gewastour Week 33

MH-bespuiting onzeker door tweewassigheid

De MH-bespuiting op de uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour is dit jaar lastig door de tweewassigheid. Wachten telers met hun bespuiting om de kleinere uien een kans te geven of spuiten ze bij de aanbevolen 10% gestreken uien?
13 Augustus 2020
aardappelen Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 33

Aardappelpercelen snakken naar water

De hittegolf heeft ervoor gezorgd dat de aardappeltelers hun percelen zijn gaan beregenen. De percelen zijn begonnen met slijten maar met de beregening hopen de telers nog kilo's toe te voegen aan de aardappel.
11 Augustus 2020
uien Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 33

Beregenen en bespuitingen op de uienpercelen

De hitte van de afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat de beregeningsinstallaties weer in gebruik zijn op de uienpercelen. Het water helpt de grond te koelen en de uien aan de gang te houden.
10 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden