Melkveesector

koeien

Nieuws DCA Melkvee Index

Melkprijzen stijgen nu flink sneller dan de kosten

Hoewel de melkprijzen rond mei de €35,00 grens per 100 kilo doorbraken, stonden de hoge kosten nog lange tijd een bovengemiddeld rendement in de weg. Nu de melkprijzen recent echter in hoog tempo opstomen staat de rendementsbarometer voor de melkveehouderij op het hoogste niveau in jaren.
8 December 2021
melk foodbusiness

Inside Melk

Verkrapt het melkaanbod in de Verenigde Staten?

De melkproductie in de Verenigde Staten lag tot nog toe het hele jaar op een zeer hoog niveau. Maandelijks werden de producties van vorig jaar ruimschoots overschreden. Over september zijn echter hele andere cijfers gerealiseerd.
21 Oktober 2021
olie

Nieuws Energie

Olieprijs naar hoogste niveau in een jaar tijd

De olieprijs heeft deze week het hoogste niveau in ruim 1 jaar tijd bereikt. De dieselprijs volgt de trend en noteert inmiddels boven de €1 per liter.
12 Februari 2021
koeien India

Nieuws Handelspolitiek

India overweegt meer vrijhandel, zuivel fel tegen

India bekijkt of zij handelsovereenkomsten kan afsluiten met de Verenigde Staten, de Europese Unie en Australië. De Aziatische grootmacht overweegt de grenzen open te stellen voor meer Westerse producten, waaronder zuivel, door handelsproblemen met China. De machtige Indiase zuivelsector is fel tegen.
28 Oktober 2020
koeien weidegang

Nieuws CBS

Extensieve bedrijven nemen toe in melkveesector

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het aantal bedrijven met een grootvee-eenheid van 2,3 per hectare of kleiner sinds 2016 gestegen naar bijna 70%. Het CBS wijt deze omslag aan de introductie van het fosfaatreductieplan. Over het algemeen neemt het aantal 'intensieve' veehouderijen af.
17 September 2020
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Regering wil Britse melker meer beschermen

De Britse regering gaat op zoek naar oplossingen voor oneerlijke praktijken binnen de Britse zuivelsector. De regering wil in een overleg kijken of er een regelgeving is, of kan komen, die melkveehouders eerlijke behandeling garandeert.
29 Juni 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Tips voor melkveehouders in crisistijd: 'Blijf positief'

Ook de melkveesector ontkomt niet aan de nadelige gevolgen van de wereldwijde pandemie COVID-19. Hoe kunnen melkveehouders zich voorbereiden op de gevolgen van een lagere melkprijs?
9 April 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox