Aardappelen

Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 33

Kunst om aardappelloof groen en levend te houden

De aardappelpercelen van de Gewastour in midden en noord  Nederland hebben nog voldoende groeipotentie volgens de telers. Voldoende neerslag en het uitblijven van hoge temperaturen zijn de sleutel om die potentie te behalen.
20 Augustus 2021

Inside Aardappel

Fritesfabrieken draaien op volle toeren

De fritesfabrieken draaien op volle toeren. Maar hoeveel kilo's komen uiteindelijk van het land af en wat betekent dit voor de prijsontwikkeling op de aardappelmarkt? DCA-marktexpert Edwin Burgers licht het toe in zijn wekelijkse marktupdate.
16 Augustus 2021
aardappelen Phytophthora aardappelziekte

Nieuws Aardappelen

Aardappel kan beter tegen phytophthora met 'vaccin'

Belgische wetenschappers claimen een doorbraak te hebben bereikt in de strijd tegen phytophthora. Een team van de Universiteit van Gent, onder leiding van professor Geert Haesaert, heeft een methode ontwikkeld om aardappelen een verhoogde weerstand te laten ontwikkelen tegen phytophthora.
16 Augustus 2021
Gewastour

Gewastour Aardappel - week 32

Meer stengels dan knollen bij de aardappelen

Het loofapparaat is dit jaar bovengemiddeld goed en telt veel stengels. Maar in de aardappelruggen zien sommige telers een compleet ander beeld. Waar de knolzetting begin dit seizoen bovengemiddeld leek, is dat nu bij meerdere aardappeltelers een stuk lager. 
12 Augustus 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt tendeert prijshoudend

Hoezo groeizaam weer? Het is hier veel te nat op de aardappelpercelen. Hoe reageert de aardappelmarkt daar op?DCA-marktexpert Edwin Burgers vertelt in deze marktupdate. 
9 Augustus 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt kleurt verder groen

De markt kleurt groen, wat doen de prijzen? De strijd rond de nieuwe oogst is begonnen. Hoe BEINVLOED het weer de stemming? DCA-marktexpert Edwin Burgers licht in deze marktupdate de ontwikkelingen op de aardappelmarkt toe.
2 Augustus 2021
aardappelen aardappelperceel

Nieuws Veredeling

RNA-techniek verhoogt opbrengst aardappelen fors

Wetenschappers hebben ontdekt dat door aanpassingen in het RNA de opbrengst van aardappelen fors verhoogd kan worden. Daarnaast kan met deze techniek het gewas beter bestand maken tegen droogte.
27 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 29

Dit is de knolzetting na koud voorjaar

Met het Nederlandse weer van de afgelopen tijd hebben de aardappelen een flinke groei doorgezet. De eerste aardappelen worden al redelijk grof maar het tal is erg wisselend. Hoeveel aardappelen tellen we onder een plant en hoe lijkt de groei?
23 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden