Runderslachtingen 2020

slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Slachtcijfers omhoog, gewichten juist omlaag

Over de maand december lagen de slachtcijfers van runderen een stuk hoger dan vorig jaar. De slachtgewichten komen juist lager uit. Hoe bewegen de cijfers op jaarbasis?
12 Januari 2021
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Rundermarkt verloopt stabiel in november

De rundermarkt houdt zich over de maand november rustig, er zit veel stabiliteit in de cijfers. De slachtingen laten een lichte daling zien terwijl de prijzen over het algemeen stabiel blijven staan. Ook de kalver importcijfers blijven aardig stabiel, op één uitschieter na.
21 December 2020
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Fors meer koeien geslacht in september

Het aantal rundveeslachtingen komt over de maand september onder het 5-jarig gemiddelde uit, maar laten een forse stijging ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder zien. Heeft de afgeketste voermaatregel hier invloed op of zijn er andere invloeden die deze stijging aanjagen?
3 November 2020
rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Gemiddeld aantal runderen geslacht in augustus

Het aantal runderslachtingen over augustus kent een relatief gemiddeld verloop. Net als in voorgaande jaren volgen de slachtaantallen het periodieke beeld waarin de slachtingen toenemen vanaf het einde van de zomer.
11 September 2020
slachterij rundvlees varkensvlees

Inside Runderslachtingen

Uitzonderlijke piek in runderslachtingen juli

Normaliter neem het aantal runderslachtingen af in de zomer maanden. Hoewel dit grotendeels het geval is, ontstond er een bijna onverklaarbare piek in week 28, midden in juli. Met een (licht) stijgende melkprijs en oplopende productie lijkt dit een raar verschijnsel, daarom vroegen we de sector om haar mening.
11 Augustus 2020
koeien Verenigde Staten

Nieuws Verenigde Staten

Minder slachtkoeien door hoge melkprijzen in VS

Het aantal runderslachtingen in de Verenigde Staten (VS) is over juli met een half procent teruggelopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De hoge melkprijzen van de afgelopen maand lijken hier, ondanks de dat het land ook met droogte kampt, een vinger in de pap te houden.
4 Augustus 2020
rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Runderslachtingen in juni terug naar gemiddeld

In de afgelopen maanden werden er flink minder runderen geslacht dan in voorgaande jaren. Inmiddels lijkt dat sentiment te keren, in juni van dit jaar ontmoet het aantal slachtingen het 5-jarig gemiddelde weer, iets dat in 2019 bijna niet voorkwam.
13 Juli 2020
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Heeft sluiting slachthuizen effect op runderslachting?

De afgelopen weken was er veel te doen om de corona-uitbraken bij verschillende slachterijen. Enkele slachterijen moesten hun deuren sluiten, een besluit dat invloed heeft op de varkenssector. Hoe zit dat eigenlijk met de runderslachtingen en wat voor invloed heeft het op de export en prijzen?
19 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden