Verkiezingen 2021

weide koeien mist

Opinie Pascal Philipsen

Agro-boodschap gebaseerd op emotie, niet op feiten

Er wordt vanuit de boerenbelangenkant en haar weinig zichtbare vertegenwoordigers nauwelijks verrast en geprikkeld. Er worden vooral verstandige uitspraken gedaan, die feiten onderbouwen
15 Maart 2021
verkiezingen

Achtergrond Verkiezingen

Laatste landbouwdebat pittig zonder echte winnaar

Met nog een paar dagen te gaan tot de verkiezingen (15, 16 en 17 maart), trokken de landbouwwoordvoerders donderdagavond (11 maart) nog een keer alles uit de kast tijdens het Plattelandsdebat van LTO. De partijen verschillen van meningen over of innovaties het stikstofprobleem kunnen oplossen en op welke manier je het verdienmodel kunt verbeteren.
13 Maart 2021
SGP Roelof Bisschop

Nieuws Roelof Bisschop

'We hebben de Stikstofwet minder slecht gemaakt'

Terwijl de meeste beoogde landbouwwoordvoerders nieuwkomers zijn, zit Roelof Bisschop (64) al 8 jaar in de Tweede Kamer. Met plek 3 op de lijst gaat het erom spannen. De SGP scoort in de peilingen wisselend 2 tot 4 zetels. Wat het Kamerlid betreft, komt er 1 extra zetel bij en blijft hij ook de komende 4 jaar in de Kamer.
13 Maart 2021
Delen Opknippen

Nieuws Verkiezingen

Code Oranje wil ministerie LNV opknippen

Code Oranje, die voor het eerst meedoet aan de verkiezingen, wil het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opknippen. Er zou een ministerie moeten komen alleen voor landbouw en visserij. 
12 Maart 2021
Laura Bromet

Interview Laura Bromet

'Pak je kansen voor een natuurinclusief bedrijf'

De plannen van GroenLinks stuiten op veel weerstand bij boeren. Terecht? We vragen het aan Kamerlid en landbouwwoordvoerder Laura Bromet (51).
10 Maart 2021
Caroline van der Plas

Interview Caroline van der Plas

'Wij zetten het platteland op plaats 1, 2 én 3'

Caroline van der Plas (53) is oprichter en lijsttrekker van BoerBurgerBeweging (BBB) die voor het eerst meedoet aan de verkiezingen. Op de website van de partij staat het partijprogramma behalve in het Nederlands ook in onder meer het Fries, Zeeuws en Nedersaksisch. Het is duidelijk: BBB wil de regio een stem geven.
6 Maart 2021
Jan Cees Vogelaar

Interview Jan Cees Vogelaar

'We weten niet of het stikstofprobleem bestaat'

Een debutant op op het Binnenhof, maar zeker geen onbekende. Met ruime bestuurlijke ervaring binnen de agrarische sector, zijn er maar weinig agrarisch ondernemers die Jan Cees Vogelaar (59) niet kennen. Eerst stond hij op de lijst van FvD, maar naar de strubbelingen daar, nu op nummer 7 van de lijst van JA21.
3 Maart 2021
Boerenbusiness Sigrid Kaag

Nieuws Verkiezingen

Melkveehouder kruist de degens met Sigrid Kaag

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag gaat na de verkiezingen bij melkveehouder Bert-Jan Verboom langs om te praten over het verlagen van de stikstofuitstoot. Verboom is een van de melkveehouders rond Nieuwkoop die een eigen plan hebben gelanceerd om knelpunten in het stikstofbeleid op te lossen.
1 Maart 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox