Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

suikerbieten bietenoogst Agrifoto

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage bieten komend jaar hoger

Suikerbietenverwerker Cosun verhoogt het toewijzingspercentage voor teeltjaar 2022 naar 105%. Dat is 3% hoger dan dit jaar maar gelijk aan 2020.
5 Augustus 2021
suiker limako

Nieuws Cosun

Suikerhandelshuis Limako overgenomen door Cosun

Cosun Beet Company is sinds mei volledig eigenaar geworden van het internationaal handelshuis Limako. Cosun heeft de resterende 49% van de aandelen van ED&F Man overgenomen, zo meldt het coöperatief bedrijf vandaag (dinsdag 8 juni).
8 Juni 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

LTO en agrobedrijfsleven: miljarden naar platteland

LTO heeft samen met FrieslandCampina, Cosun, Agrifirm en Vion een brief geschreven aan informateur Mariëtte Hamer. Centraal daarin staat een ruimtelijke landbouwimpuls van €2 miljard voor de leefbaarheid van het landelijk gebied.
20 Mei 2021
suikerunie Cosun

Nieuws Cosun Beet Company

Suikerbieten als basis van plastic flessen en antivries

Suikerbietenverwerker Cosun Beet Company en Avantium, een technologiebedrijf in duurzame chemie kondigen vandaag (donderdag 22 april) hun ambitie aan om de eerste commerciële fabriek van plantaardige glycolen te bouwen. De bedrijven zijn van plan om in dit jaar een joint venture op te richten.
22 April 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Bieten zaaien gaat van leien dakje

Het zaaien van suikerbieten komt goed op stoom. Cosun meldt dat er begin deze week ruim 15% van het areaal gezaaid is. Er zijn wel grote verschillen tussen de verschillende in Nederland. In het zuidwesten stond de teller op 33% terwijl in het percentage noordoosten op circa 5% lag.
1 April 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Bieten

'Zaaien suikerbieten goed van start gegaan'

De eerste 1.000 hectare bieten is gezaaid. Dat meld Cosun Beet Company. Vooral in het zuidwesten hebben telers hun kans waargenomen. De omstandigheden zijn over algemeen goed volgens Cosun. De grond valt netjes en het zaaibed ziet er goed uit, een heel verschil met vorig jaar.
10 Maart 2021
droogte suikerbieten

Achtergrond Bieten

Cosun denkt na bietenblad ook aan eiwitketen

Vroeger werd het bietenblad en de koppen vaak als veevoer gebruikt maar nu blijft het meestal achter op het land na de oogst. Daar komt mogelijk verandering in. Cosun verkent namelijk de mogelijkheden om uit bietenblad hoogwaardig eiwit en energie te winnen. Dat past in de strategie om alle reststromen maximaal te verwaarden.
16 Februari 2021
Dirk de Lugt

Interview Dirk de Lugt

'Telers perspectief bieden is het allerbelangrijkste'

Cosun is de huidige coronacrisis als concern in 2020 goed doorgekomen. Achter de cijfers ziet Dirk de Lugt, voorzitter van de coöperatie, wel de zorgen en ook spanningen onder de akkerbouwers over alle uitdagingen die hen wachten. 'Belangrijk is dat wij als Cosun onze leden snel perspectief kunnen bieden voor hun bedrijf.'
12 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief