Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

Cosun

Nieuws Management

Cosun ziet voorzitter raad van toezicht opstappen

Johan van Driel is opgestapt als voorzitter van de raad van toezicht van voedingsconcern Cosun. Van Driel, die mede een akkerbouwbedrijf in Nieuw-Beijerland runt, heeft deze functie nog geen twee jaar bekleed. Hij stapt ook uit de raad van toezicht, het orgaan bij het coöperatieve concern Cosun dat vergelijkbaar is met een raad van commissarissen. 
25 Maart 2022
Cosun

Achtergrond Poll suikerbieten

Heeft Cosun en de bietenteelt het vertrouwen?

De verwachtingen waren voorafgaand aan bekendmaking van de bietenprijs voor 2021 hooggespannen. Misschien wel te hoog. Er klonk dan ook een teleurstellend geluid onder telers. Ook het tegenvallend financieel resultaat van Royal Cosun stemt niet tevreden. Het bedrijf presenteerde een nieuwe strategie die het saldo structureel op moet krikken, maar is dat voldoende?
18 Februari 2022
Cosun Hans Meeuwis

Interview Hans Meeuwis

'Bietenteelt moet renderen voor onze Cosun-leden'

Voedingsconcern Cosun, waar onder meer suikerproducent Cosun Beet Company, fritesconcern Aviko en inulineproducent Sensus onder vallen, voert de komende jaren een nieuwe strategie uit. Het moet bij het coöperatief bedrijf leiden tot structureel hogere financiële prestaties en dus ook een beter rendement voor de aangesloten leden. 'We moeten met zijn allen trots zijn op wat we doen', aldus de nieuwe topman Hans Meeuwis.
11 Februari 2022
Cosun Beet Company

Nieuws Jaarcijfers Cosun

Cosun streeft standaard naar bietenprijs boven €45

Voedingsconcern Royal Cosun wil vanaf 2025 jaarlijks standaard een bietenprijs van €45 of meer per netto ton bieten uitbetalen. Daartoe heeft het concern een nieuwe strategie ontwikkeld, genaamd Unlock 25, zo maakte topman Hans Meeuwis donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Cosun heeft over 2021 een recordomzet geboekt van bijna €2,3 miljard, maar daar staat een verlies van €8 miljoen tegenover.
10 Februari 2022
euro

Nieuws Investering

Cosun krijgt miljoenen voor bouw bioraffinage fabriek

Cosun Beet Company gaat een bioraffinage fabriek bouwen in Delfzijl. In deze fabriek wordt bietenpulp van de suikerfabriek in Vierverlaten omgezet in nieuwe plantaardige toevoegingen. Dit meldt de provincie Groningen, die de bouw van de nieuwe fabriek steunt met een subsidie van €3 miljoen.
2 Februari 2022
Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Terrein oude suikerfabriek in Puttershoek verkocht

Cosun Beet Company heeft het laatste deel van het terrein van de voormalige suikerfabriek in Puttershoek verkocht. Afgelopen december is het laatste stuk verkocht aan het Belgische AG Insurance zo maakte Cosun vandaag in een bericht bekend.
19 Januari 2022
suikerbieten bietenhoop

Achtergrond suiker

'Allulose heeft veel potentie als suikervervanger'

Met de huidige voedingstrends groeit de vraag naar een volwaardige suikervervanger. Het caloriearme allulose kan die rol vervullen en doet dat reeds in landen als de Verenigde Staten en Japan. Er liggen ook kansen voor de Nederlandse suikerbietenteelt. Een consortium van vier bedrijven, waaronder Cosun Beet Company, werkt aan de toelating in Europa.
30 December 2021
akkerbouw suikerbieten bietenoogst bietenplant vorst winter

Nieuws Cosun

Calamiteitenregeling Cosun open vanwege vorst

De vorst van afgelopen dagen heeft lokaal voor schade gezorgd aan de bieten die nog in het land staan. Ook zijn er partijen aan de hoop die niet of niet tijdig zijn afgedekt, meldt Cosun. Cosun heeft daarom een calamiteitenregeling opengesteld van 23 december tot 31 december.
23 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden