Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

suikerbieten

Nieuws Neonics

Geen ontheffing Cruiser, Cosun teleurgesteld

Cosun Beet Company is zeer teleurgesteld dat minister Carola Schouten heeft besloten om geen vrijstelling voor Cruiser SB te verstrekken. De organisatie is al langer bang dat er op deze manier een ongelijk speelveld tussen bietentelers in Europa ontstaat.
12 Januari 2021
suikerbieten bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

Cosun kampt weer met fout in cijfers

Cosun Beet Company meldt dat in de periode van 4 november tot 12 december voor een deel van de monsters de verkeerde 'amino-N-cijfers' zijn vastgesteld. Voor de organisatie is het de tweede fout in relatief korte tijd. Eind oktober kampte het al met een fout in de kwaliteitscijfers.
12 Januari 2021
Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Cosun: 'Jaarresultaat blijft in lijn met 2019'

Cosun verwacht dat het financiële resultaat over 2020 in lijn blijft met het resultaat dat de bietentelerscoöperatie in 2019 heeft behaald. Dat meldt CEO Albert Markusse. Daarmee is hij iets optimistischer dan een paar maanden terug. Toen vroeg Markusse zich namelijk nog hardop af of er überhaupt wel winst te behalen was.
29 December 2020
Cosun Hans Meeuwis

Nieuws Benoeming

Cosun haalt nieuwe topman bij FrieslandCampina op

Hans Meeuwis wordt de nieuwe topman van voedingsconcern Royal Cosun. Hij volgt Albert Markusse op, die op 1 juni 2021 vertrekt. Meeuwis (54) is goed bekend met het coöperatieve bedrijfsleven, want hij komt van zuivelconcern Royal FrieslandCampina. 
14 December 2020
suikerbieten suiker bietenplant bietenveld

Nieuws Neonics

Geen vrijstelling voor Cruiser in bieten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aan Cosun Beet Company laten weten dat er geen vrijstelling komt voor Cruiser SB in suikerbieten. Volgens de dienst voldoet een vrijstelling niet aan de landbouwkundige criteria die hiervoor zijn opgesteld.
4 December 2020
suikerbieten bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

Meer suiker én meer tarra in de bieten

Zowel het gemiddelde suikergehalte als het tarrapercentage is vorige week iets toegenomen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van Cosun Beet Company. Inmiddels is de oogst van de bieten op de helft. Daarnaast schrijft de organisatie dat de gecorrigeerde kwaliteitscijfers inmiddels naar de telers zijn gestuurd.
19 November 2020
suikerbieten

Inside Suikerbieten

Verschuivingen in teelt starten LLB-handel

Akkerbouwers die met hun bouwplan aan het schuiven zijn zorgen ervoor dat de handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Cosun Beet Company loskomt. Niet alleen is er aanbod in de markt te bespeuren, ook zijn er telers die hun areaal wel uit willen breiden. Over welke regio's en prijzen praten we?
16 November 2020
suikerbieten bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

Cosun: 'Verwerkingstempo bieten ligt hoog'

Cosun Beet Company meldt dat het verwerkingstempo van de bieten deze eerste week van november op een hoog niveau ligt. Het suikergehalte is in de afgelopen week licht toegenomen en het gemiddelde tarrapercentage komt deze week iets lager uit dan op 23 oktober naar buiten werd gebracht. 
5 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden