Aardappelprijzen

aardappelen aardappelbewaring agria

Analyse Aardappelen

Markt in fase van 'even aan de boom schudden'

Als in een paar maanden tijd de aardappelprijzen fors stijgen  volgt er vaak vanzelf ook weer een periode waarin de markt even op adem moet komen. Wanneer het stof is neder gedaald en alles op een rijtje is gezet, kan bepaald worden hoe nu verder te handelen.
22 Maart 2024
aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Voorjaar in de lucht doet wat met aardappelmarkt

Vanaf de weg lijkt het misschien heel wat maar over het algemeen is het nog bijzonder op de Noordwest-Europese akkers. Het is traditioneel wel zo dat als de dagen lengen, het weer verbetert en de voorspellingen voor de langere termijn goed lijken, het bij de akkerbouwer gaat kriebelen en dat de aardappelmarkt daarop kan reageren.
8 Maart 2024
aardappelen aardappelexport

Analyse Aardappelen

Bovenkant aardappelmarkt richting 50 euro

Het zijn bijzondere tijden op de aardappelmarkt. Vanuit verschillende hoeken wordt er getrokken aan aardappelen. De cash settlement voor fritesaardappelen staat voor deze tijd van het jaar op recordhoogte. Exporteurs en schillerijen moeten wat om tegen het geweld van de fritesindustrie op te boksen.
1 Maart 2024
regen

Nieuws Aardappelen

Kans op horrorvoorjaar gaat nu meespelen

De PotatoNL tikt voor fritesaardappelen categorie 1 de €40 per 100 kilo aan. Wat zo langzamerhand mee gaat spelen in de markt is het totaal uitblijven van een voorjaar. Telers en handelaren breken in Europa het hoofd over hoe ze gewassen fatsoenlijk de grond in moeten krijgen.
26 Februari 2024
pootgoed

Analyse Aardappelen

Pootgoed zorgt voor kink in de kabel bij verwerkers

Consumptietelers en aardappelverwerkers hebben de laatste anderhalf jaar de wind in de zeilen gehad. Afgezien van een dip rond de afgelopen oogst is de PotatoNL redelijk vast boven de €20 gebleven. De vraag naar frites op de wereldmarkt blijft goed en met de nog iets hogere contractprijzen voor de komende oogst zijn ook de vooruitzichten voor het komende seizoen niet verkeerd. Er is alleen een heel grote maar: je hebt wel pootgoed nodig.
23 Februari 2024
aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Weer een schepje bovenop de aardappelprijs

Na de Duitse Reka-notering doet ook de Nederlandse PotatoNL er weer een schepje bovenop als het gaat om de prijsvorming van consumptieaardappelen. Daarmee blijft de markt onverminderd positief. Zorgen zijn er ook, maar dan vooral over de aanhoudende regen die wel heel gemakkelijk blijft vallen.
19 Februari 2024
aardappeloogst aardappelrooier

Analyse Aardappelen

Wat als alle aardappelen in Europa wél waren gerooid?

Het is een interessant gedachte-experiment eens stil te staan bij wat de aardappelmarkt 2023/24 geweest zou zijn als alle aardappelen wél zouden zijn gerooid. Zeker gezien de toekomstige marktontwikkelingen is een als-dan-scenario het overpeinzen eens waard. 
16 Februari 2024
aardappelen stortbak

Nieuws Aardappelen

'Alle noteringen kunnen gecontroleerd worden'

De Belgische mededingingsautoriteit deed ruim drie jaar onderzoek naar de Belgapomnotering. Door aanpassingen aan het systeem en de manier van noteren is de wekelijkse aardappelprijs nu goedgekeurd door de autoriteiten. 'Het gaat om aangescherpte Europese wetgeving waar ook ander noteringen mee te maken krijgen', zegt Belgapom-CEO Christophe Vermeulen.
14 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden