Aardappelprijzen

aardappeloogst aardappelrooier

Analyse Aardappelen

Wat als alle aardappelen in Europa wél waren gerooid?

Het is een interessant gedachte-experiment eens stil te staan bij wat de aardappelmarkt 2023/24 geweest zou zijn als alle aardappelen wél zouden zijn gerooid. Zeker gezien de toekomstige marktontwikkelingen is een als-dan-scenario het overpeinzen eens waard. 
16 Februari 2024
aardappelen stortbak

Nieuws Aardappelen

'Alle noteringen kunnen gecontroleerd worden'

De Belgische mededingingsautoriteit deed ruim drie jaar onderzoek naar de Belgapomnotering. Door aanpassingen aan het systeem en de manier van noteren is de wekelijkse aardappelprijs nu goedgekeurd door de autoriteiten. 'Het gaat om aangescherpte Europese wetgeving waar ook ander noteringen mee te maken krijgen', zegt Belgapom-CEO Christophe Vermeulen.
14 Februari 2024
aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Topsegment aardappelen jaagt prijs richting 40 euro

Verhogingen in de prijs van aardappelen volgen elkaar in rap tempo op. Vooral in Nederland geeft PotatoNL een slinger aan de prijsvorming. In België en Frankrijk verloopt dat iets anders. Het zijn vooral de topsegmenten Agria en Innovator die de markt kleur geven.
12 Februari 2024
aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Geen rem op prijsverloop fritesaardappelen

Het is heel opvallend met welk gemak de aardappelmarkt de weg omhoog weet te vinden. Daar hebben we het al vaker over gehad. Er lijkt nu helemaal geen enkele rem meer op de markt te zitten als we bijvoorbeeld naar de cash settlement (CS) kijken.
9 Februari 2024
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Aardappelmarkt krijgt toch een beetje hoogtevrees

De stap naar €30 of zelfs iets meer - afhankelijk van het ras, de kwaliteit en leverperiode - werd makkelijk gemaakt begin 2024. De vervolgstap naar €35 of meer wordt evenwel niet zo vlot genomen. Een nieuwe verhoging zit er zeker in, maar over de termijn wordt gediscussieerd.
5 Februari 2024
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Onder de 30 euro koop je geen aardappelen, of wel?

De aardappelprijzen in Europa blijven stappen zetten in wat normaal gesproken een rustige maand is. Dat zet de wederom gestegen contractprijzen in een iets ander licht. De vraag is nu of het niveau van €30 voorlopig gehandhaafd blijft, of dat er nog meer in het vat zit.
29 Januari 2024
aardappelen aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Duitsland trekt markt aardappelen over 30 euro

Hoewel de noteringen uit Duitsland de afgelopen seizoenen eerder wat achter die van de andere landen (Frankrijk, België, Nederland) aanliepen is dat in het huidige seizoen zeker niet het geval. De gemiddelde Duitse REKA notering op vrijdag 26 januari kwam uit op €30,75 een stijging van maar liefst €5 per 100 kilo binnen een week!
26 Januari 2024
aardappelen

Marktupdate Aardappelen

Trendbreuk zichtbaar op de aardappelmarkt

Seizoen 2023/24 blijft voor een trendbreuk zorgen met een actieve markt voor fritesaardappelen in de eerste maand van het jaar. En dat terwijl het normaliter een zeer rustige handelsperiode is, legt marktexpert Niels van der Boom uit in een nieuwe marktupdate Aardappelen. In heel Europa is sprake van een vaste stemming met stijgende prijzen.
22 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden