Aardappelprijzen

aardappelen aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Duitsland trekt markt aardappelen over 30 euro

Hoewel de noteringen uit Duitsland de afgelopen seizoenen eerder wat achter die van de andere landen (Frankrijk, België, Nederland) aanliepen is dat in het huidige seizoen zeker niet het geval. De gemiddelde Duitse REKA notering op vrijdag 26 januari kwam uit op €30,75 een stijging van maar liefst €5 per 100 kilo binnen een week!
26 Januari 2024
aardappelen

Marktupdate Aardappelen

Trendbreuk zichtbaar op de aardappelmarkt

Seizoen 2023/24 blijft voor een trendbreuk zorgen met een actieve markt voor fritesaardappelen in de eerste maand van het jaar. En dat terwijl het normaliter een zeer rustige handelsperiode is, legt marktexpert Niels van der Boom uit in een nieuwe marktupdate Aardappelen. In heel Europa is sprake van een vaste stemming met stijgende prijzen.
22 Januari 2024
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt op weg richting 30 euro

Zoals vorige week min of meer al wel werd gesignaleerd maakt de prijs van fritesaardappelen momenteel grote stappen. Het niet kunnen noteren van Belgapom was al een signaal. De handel en de verwerkers die inbrengen om zodoende de notering te kunnen samenstellen waren het blijkbaar niet met elkaar eens.
19 Januari 2024
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Ook Nederlandse fabrieken op contracteringspad

Na de Belgische verwerkers volgen nu ook de eerste Nederlandse fabrieken met hun aardappelcontracten. Ondertussen wordt ook aan de aardappelprijs voor dit seizoen gewerkt, al gaat dat nog niet erg hard.
15 Januari 2024
aardappelen Afleveren

Nieuws Aardappelen

Britse aardappelmarkt nu al naar niveau van 60 euro

Één van de Europese landen die worstelen met een groot aardappeltekort is het Verenigd Koninkrijk. Een combinatie van minder areaal, minder aardappelen en slechte oogstomstandigheden stuwt de prijs aan de start van het nieuwe jaar naar nieuwe hoogtes.
15 Januari 2024
pootgoed poten

Nieuws Aardappelen

Contractprijzen bekend dus nu maar tekenen?

In de tweede week van het nieuwe jaar ligt de Europese aardappelmarkt er nog wat stilletjes bij. Bij de verwerkers binnen gaat het er misschien warmpjes aan toe, in de handel is daar nauwelijks wat van te merken. Belgische fabrieken hebben het nieuwe jaar gebruikt om hun contractprijzen voor 2024/25 te presenteren. 
8 Januari 2024
Gewastour 2021 aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Eerste contracten voor teeltjaar 2024 bekend

Het heeft even geduurd maar de eerste contracten voor de oogst van 2024 zijn bekend. Zoals wel vaker de laatste jaren zijn het de Belgische verwerkers die het voortouw nemen. De op Nederlandse bodem gevestigde en Duitse fabrieken zullen normaal gezien binnen afzienbare tijd met hun contracten komen. Met andere woorden: voordat week 2 van 2024 voorbij is, weten alle belanghebbenden in de sector waar men, als het om fritesaardappelen gaat, aan toe is voor seizoen 2024/2025.
5 Januari 2024
Wim van de Ree

Interview Wim van de Ree

'Risicobeheer is meer dan aardappelprijs vastzetten'

Het zijn roerige tijden in de aardappelwereld. Afgelopen zomer werden grenzen aan de bovenkant van de markt verlegd om de herfst net zo makkelijk weer te dalen. Fritesprijzen blijven ondertussen relatief hoog. Het aardappelareaal voor het komende oogst moet nog ingevuld worden. Fritesverwerkers, pootgoedhandelshuizen en de zetmeelindustrie strijden om de gunst van teler. Een goede aanleiding voor een gesprek met Wim van de Ree, directeur van Nedato over de markt en de ontwikkelingen bij Nedato.
28 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden