Biologische peenmarkt

peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische peenmarkt trekt verder aan

Ook in de laatste weken van 2023 blijft het redelijk tam in de handel in biologische aardappelen en uien. Dat geldt echter niet voor biologische peen, die al enkele weken achter elkaar een plus noteert.
27 December 2023
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Biologische telers kijken al naar 2024

Het zijn rustige weken wat betreft de afzet van biologische tafelaardappelen en uien. Dat zegt echter niets over het marktperspectief voor het verdere bewaarseizoen, waar veel vertrouwen in is. Zeker de afzet voor biologische aardappelen wordt vroeg of laat opgeschroefd. Peen schrijft deze week een flinke plus bij.
20 December 2023
uien

Analyse biologisch

Bewaarseizoen biologische markten oogt positief

De stemming voor het bewaarseizoen van de biologische markten voor peen, aardappel en uien is redelijk positief onder telers en de handel. Er zijn minder kilo's van een hectare afgekomen en dat is niet alleen in Nederland het geval, zo blijkt uit de vraag en belangstelling van biologische producten. De kwaliteit moet alleen wel goed zijn en dat is niet overal het geval.
13 December 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische markten blijven redelijk in evenwicht

De vorst en sneeuw van afgelopen dagen maken het restant van de peenoogst er niet makkelijker op. In de bewaring wordt gewaakt voor de kwaliteit. De biologische tafelaardappelmarkt zit stevig in het zadel.
6 December 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Na moeizame oogst veel biologische peen binnen

De oogstomstandigheden waren moeizaam voor de biologische peen, maar inmiddels lijkt een groot deel achter de rug. De volgende vraag dat onder telers en afnemers heerst, is hoe de kwaliteit zich zal ontwikkelen de komende periode. De verwachting is dat een deel op korte termijn er toch weer uit moet.
29 November 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Neerslag blijft biologische markten parten spelen

Het gaat met horten en stoten bij de biologische peenoogst. Zodra het weer het even toelaat, wordt er weer een poging gewaagd. Dat is van invloed op de prijs. Ook bij de biologische tafelaardappelen speelt de aanhoudende neerslag de markt parten. 
22 November 2023
uien

Analyse biologisch

Geen haast met verkopen bij biologische uientelers

De afzet van biologische uien verloopt tot op heden aardig stroef, maar telers hebben andersom ook geen haast met verkopen. Ook niet op termijn. De biologische peenmarkt trekt wat aan door de zorgen in het land over de aanhoudende neerslag, hoewel de afzet ook daar niet storm loopt.
15 November 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Het is rustig op de biologische markten. Dat komt met name door de aanhoudende neerslag die de oogst vertraagt. Zeker bij peen, waar nauwelijks iets wordt gerooid. Maar ook op het gebied van de afzet valt er weinig te beleven. 
8 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden