Verduurzaming

aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Agro-Nutri Monitor 2021

ACM: 'Onteigen boer die niet duurzaam kan produceren'

Om de verduurzaming van de landbouw te bevorderen, moet de productie worden beperkt en de vraag worden gestimuleerd. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De suggesties om dit te bewerkstelligen, variëren van verhoging van duurzaamheidseisen tot onteigening van boeren die niet kunnen omschakelen.
11 Oktober 2021
mccain

Inside Aardappelen

Klimaatambities McCain vergen hulp van telers

Fritesfabrikant McCain wil de uitstoot van broeikasgassen in 2030 halveren. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend met de presentatie van het '2020 Global Sustainability Report Summary'. Maar dat kan McCain niet alleen. Ook andere partners in de keten worden bij de klimaatambities betrokken.
15 Juni 2021
compost

Nieuws Politiek

Kringlooplandbouw meten, Schouten onderzoekt het

Hoe meet je de progressie op een agrarisch bedrijf in de ontwikkeling van kringlooplandbouw? Landbouwminister Carola Schouten laat dat onderzoeken. Uiteindelijk moet dit leiden tot een systeem waarmee de prestaties van een agrarisch bedrijf in kringlooplandbouw kunnen worden gemeten.
9 Maart 2021
rabobank

Nieuws Economie

Rabobank: 'Evenveel krediet boeren Nederland'

Het aantal leningen van de Rabobank aan Nederlandse boeren is in 2020 ongeveer gelijk gebleven, blijkt uit de toelichting op de jaarcijfers. De voorgaande jaren was er telkens een krimp te zien. 
11 Februari 2021
zaaien biologisch groenbemester

Nieuws Politiek

Partijen nog ver uiteen bij verduurzaming

Dat de landbouw een verduurzamingslag moet maken, staat buiten kijf voor de politici van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Zij namen gisteren (maandag) deel aan een verkiezingsdebat over de transitie naar een duurzamere landbouw. Hoe deze verandering moet worden ingezet en hoe snel ze moet plaatsvinden, blijft een punt van discussie.
2 Februari 2021
canada PepsiCo

Nieuws Verduurzaming

PepsiCo verdubbelt klimaatdoelstelling

PepsiCo heeft de klimaatdoelstelling verdubbelt. Het houdt in dat het bedrijf de absolute uitstoot van broeikasgassen met meer dan 40% wil verminderen tegen 2030. Eerder werd deze doelstelling nog vastgesteld voor het jaar 2040. Voor dat jaar ligt nu een plan om een netto-nuluitstoot te bereiken.
17 Januari 2021
supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Food

Frankrijk labelt producten met een Eco-Score

Na de introductie van de 'Nutri-Score' om de voedingswaarde van een product aan te geven, neemt Frankrijk nu een tweede stap in het verduidelijken van voedselverpakkingen. Het land wil namelijk een zogenaamde 'Eco-Score' introduceren om de impact van een product op het milieu te tonen. Beide labels moeten uiteindelijk duidelijk en prominent op een verpakking staan.
15 Januari 2021
koeien

Inside Melk

Torenhoge grondprijs frustreert verduurzaming

Ondanks alle aandacht voor verduurzaming is intensiveren van de melkproductie per hectare nog steeds eenvoudiger te begroten dan extensivering. Rabobank sectorspecialist Marijn Dekkers schetst de dilemma's rondom de onder druk staande marges en de financieringslast in de melkveehouderij.
17 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden