Granenmarkt 2021

mais maisoogst rusland

Inside Granen

Maïs- en sojamarkt aarzelen en wachten af

De Amerikaanse termijnmarkt CBoT heeft duidelijk gas terug genomen in afwachting van nieuwe informatie. Exportcijfer en nieuwe opbrengstcijfers moeten duiding geven aan de markt en welke prijzen hierbij horen. In Europa merken we weinig van deze aarzeling.
11 Oktober 2021

Marktflits Granen

Europese granenprijs kiest zijn eigen weg

Terwijl de Amerikaanse koersen onder oogstdruk gas terugnemen, stoomt de Europese graanprijs verder door op de Matif. Een gunstige euro-dollar koersverhouding en veel vraag vanuit de markt zorgen voor een vast positief sentiment.
11 Oktober 2021
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen

Oogst vordert vlot, export betert, prijs omlaag

Hoge temperaturen en gunstige omstandigheden in de Amerikaanse Midwest zorgen ervoor dat de oogst van korrelmaïs en sojabonen vlot van start is gegaan en snel vordert. Ondanks dat op het exportfront positieve berichten naar buiten komen dalen de grondstoffenprijzen wel. In Europa is het tegenovergestelde waar. Daar stijgt korrelmaïs juist in prijs. Hoe is dit mogelijk en gaat de prijs dicht bij huis ook dalen?
27 September 2021

Marktflits Granen

Kopers van tarwe blijven hongerig naar meer

De tarwenoteringen hebben afgelopen week een stap naar boven gemaakt. De exportmarkt blijft positief. Kopers zijn hongerig naar meer grondstof.
27 September 2021

Marktflits Granen

Het is nu tijd om te denken aan oogst 2022

De internationale tarweprijzen hebben een opleving achter de rug. De markt voelt stevig aan en dat geldt ook voor volgend seizoen. Daarom is het nu tijd om na te denken over oogst 2022.
20 September 2021
mais korrelmais maiskolf

Inside Granen

Wasde rekent met meer tarwe, maïs en soja

Vrijdag 10 september verscheen het Wasde-rapport van het Amerikaans landbouwministerie USDA. De gegevens in het rapport worden als bearish voor de markt opgevat. Een drukkend effect dus. De opbrengsten van maïs en soja werden verhoogd. Tarwe is een heel ander verhaal.
13 September 2021

Marktflits Granen

Amerikanen krijgen Europese tarwe niet klein

Ondanks dat het Amerikaanse Wasde-rapport met een grotere mondiale tarweproductie op de proppen komt, boet de Europese tarwenotering niets in. De ondertoon is ijzersterk en de termijnmarkt wordt ondersteund door de fysieke vraag en prijsvorming.
13 September 2021
mais maiskorrels korrelmais

Inside Granen & grondstof

Prijsopleving korrelmaïs niet ondenkbaar

De Europese markt voor korrelmaïs bevindt zich in een rustig vaarwater, terwijl die in de VS behoorlijk in prijs is gedaald. Kijkend naar de productiecijfers deze herfst en de vraag uit de markt kan de markt behoorlijk gaan verhitten op de langere termijn. Zo stevent Zuid-Amerika af op een fors kleinere oogst.
6 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden