Aardappelmarkt 2021

euro beurs economie

Analyse Aardappelen

Termijnmarkt op 20 euro het jaar uit

De termijnmarkt voor het april 2022-contract is donderdag 30 december gesloten op €20 en gaat daarmee ook het jaar uit aangezien de beurs op oudjaarsdag gesloten is. Vorig seizoen werd het jaar 2020 afgesloten op nog geen €6,50.
31 December 2021

Analyse Aardappel

Markt niet onder indruk van persconferentie

De aardappelmarkt is nog niet echt onder de indruk van de coronamaatregelen. Dat komt omdat de strenge lockdown vooralsnog alleen geldt voor Nederland, zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers. Aan het contractfront blijft het ondertussen nog erg rustig. Blijft de akkerbouwer geïnteresseerd in de aardappelteelt?
20 December 2021
aardappelen akkerbouw

Analyse Aardappelen

Positieve signalen uit de markt worden gedempt

Hoewel je zou zeggen dat de fysieke marktprijs voorzichtig naar een hoger niveau zou moeten kunnen, is daar qua signaalwerking nog weinig van terug te zien. Vrijwel alle aardappelnoteringen in Europa - van de Franse RNM tot aan de Duitse Reka - laten de laatste weken weinig verandering zien, hoewel de stemming over het algemeen als 'prijshoudend' wordt betiteld.
17 December 2021

Analyse Aardappelen

Onder het oppervlak beweegt aardappelmarkt

Een vluchtige blik op de aardappelmarkt doet niet vermoeden dat aardappeltelers volle bak laaien en dat friteuses op volle kracht draaien. Toch is dat de hedendaagse werkelijkheid. Het prijsniveau - zowel fysiek als op termijn - kruipt omhoog. Wat vertellen de ondergrondse signalen ons?
13 December 2021

Inside Aardappel

Aardappeltermijnmarkt matig geprijsd

De notering op de aardappeltermijnmarkt is maar povertjes als je het afzet tegen wat er op de fysieke markt gebeurt. Het gat tussen levering begin december en de termijnmarkt op levering in april is zo een €4, zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers. Corona drukt nog steeds een stempel op de stemming voor maart, april en nog later. Is die wat voorzichtige stemming terecht?
6 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Aardappelprijzen blijven voorzichtig in de lift

Het vertrouwen keert stilaan weer een beetje terug op de aardappelmarkt. Zowel de fysieke noteringen als de termijnmarkt doen een stapje omhoog. Dat wil overigens niet zeggen dat de ontwikkelingen rondom corona geen invloed hebben op de aardappelmarkt.
3 December 2021

Inside Aardappelen

Vraag naar aardappelen brengt markt in beweging

De fysieke aardappelprijzen tonen een stijgende tendens terwijl de aardappeltermijnmarkt vooral horizontaal noteert. Ondertussen wordt meer duidelijk over het prijsniveau voor 2022. Wat is de strategie van verwerkers en wat kunnen we van de prijs verwachten?
29 November 2021
aardappelen aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Ook voor mindere kwaliteit aardappelen zijn kopers

De vraag naar aardappelen is goed volgens verschillende bronnen in het veld. Dat beeld wordt onder meer bevestigd door de verwerkingscijfers van de VAVI. Maar hoe staat het eigenlijk met de kwaliteit van de aardappelen, daar werden toch de nodige vraagtekens bijgezet gedurende het groeiseizoen?
25 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden