Aardappelmarkt 2021

Inside Aardappel

Verwerker op strooptocht naar goede aardappelen

Kijkend naar de termijnmarktnotering voor het aprilcontract dan duidt weinig op spanning in de markt. Op fysiek vlak is weldegelijk sprake van beweging. De fritesvraag is top en daarvoor zijn aardappelen nodig. Het is voor fabrieken zaak zich van voldoende product veilig te stellen.
22 November 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Aardappelexport buiten Europa loopt traag

De aardappelexport komt wat traag op gang dit seizoen. De export van oogst 2021 loopt tot en met oktober circa 24.000 ton achter op vorig seizoen. De uitvoer binnen Europa is vergelijkbaar met vorig jaar. Het is vooral de export naar andere continenten die het laat afweten. 
22 November 2021
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Inside Aardappelen

Fysieke en termijnmarkt aardappel lopen uit de pas

De aardappeltermijnmarkt zette deze week een stevig herstel in na de coronashock vorige week. De Nederlandse fysieke markt lijkt ondertussen een beetje in de mineur. Kijken we bijvoorbeeld naar de deze week gepubliceerde verwerkingscijfers en de Belgische opbrengstraming lijkt dat sentiment niet terecht.
19 November 2021

Inside Aardappel

Termijnmarkt positief, fysieke markt verbaasd

De aardappeltermijnmarkt heeft in een nieuwe handelsweek duidelijk de corona-angst van zich afgeschud. Het aprilcontract noteerde vlot hoger. De fysieke markt zette wel een stap terug, wat te maken heeft met een aflopende (af land) oogst.
15 November 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Angst op de termijnmarkt, terecht of juist niet?

Het coronanieuws heeft de aardappeltermijnmarkt de stuipen op het lijf gejaagd. De angst zit er wat dat betreft nog goed in na de gebeurtenissen van maart vorig jaar, toen de aardappelmarkt van het ene op het andere moment in elkaar zakte. Maar de wereld is in anderhalf jaar tijd flink veranderd. Is de daling op de termijnmarkt deze week dan wel te rechtvaardigen?
13 November 2021

Inside Aardappel

Corona-angst merkbaar op aardappeltermijnmarkt

Aangescherpte maatregelen en hogere besmettingscijfers zorgen voor angst op de aardappeltermijnmarkt. Toch is een grote koersdaling afgewend. In de fysieke markt draait de fritesmotor op volle toeren. Kopers zijn gretig, zo is ook merkbaar in het fysieke prijsniveau.
8 November 2021
aardappeloogst rusland

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt in Oost-Europa flink van slag

Het rommelt op de aardappelmarkt in Oost-Europa. De opbrengsten in Rusland en Wit-Rusland zijn tegengevallen en Oekraïne is momenteel zowel importeur als exporteur van aardappelen. Ondertussen wordt er ook getrokken aan aardappelen uit de EU.
8 November 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Het begint wat te broeien op de aardappelmarkt

Verwerkers hebben de afgelopen maanden dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod af land aardappelen. Hoewel de gemiddelde hectare opbrengsten niet goed maar ook niet slecht zijn is er in september en waarschijnlijk ook in oktober een grote hoeveelheid aardappelen verwerkt. Nu het af land seizoen op het einde loopt wordt het spannend hoe de grote overstap naar de aardappelen uit de schuur loopt.
5 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden