Tarwemarkt 2021

mais maisoogst

Inside Granen en grondstof

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Het Amerikaanse landbouwministerie heeft de oogstprognose voor soja en maïs licht naar boven bijgesteld in de oktober editie van het Wasde-rapport. De markt hield hier volgens verschillende analisten al rekening mee. Alleen de sojavoorraad doet de wenkbrauwen fronsen. Bij tarwe is de verwachting juist dat de voorraad krimpt. Wat betekent dat voor de prijsontwikkeling?
13 Oktober 2021
graankorrels maaltarwe tarwe - food

Inside Granen

Hoelang kan de tarweprijs nog blijven stijgen?

Het meest actieve tarwecontract op de termijnmarkt Matif steeg afgelopen week met €11 per ton. Ook de Amerikaanse notering maakte een forse sprong. Verschillende ingrediënten zorgen voor een prijsopdrijvend effect. Daarmee rijst ook de vraag hoe lang deze situatie aan kan houden. We zetten de voors en tegens op een rijtje.
4 Oktober 2021
bewaring tarwe - agri

Inside Granen&Grondstof

Kleinste voorraad VS in 14 jaar stuwt tarweprijs op

Het laatste rapport van het Amerikaanse landbouwministerie USDA heeft 'bullish' cijfers in petto voor de tarwemarkt. De koersen noteren dan ook fors hoger na bekendmaking. Het land stevent af op een historisch kleine oogst. Wat merken we hiervan in de EU?
2 Oktober 2021
haven graanexport

Inside Granen en grondstof

'Volatiliteit grondstoffen-markt houdt aan'

Graan en agrarische grondstoffen handelaar Louis Deyfus Company (LDC) publiceerde gisteren (dinsdag 21 september) de cijfers over de eerste helft van 2021. Het bedrijf zag de inkomsten flink stijgen in een zeer volatiele grondstoffen markt. En aan die bewegelijke markt lijkt nog geen einde te komen.
22 September 2021
haven graanexport

Inside Granen en grondstof

Amerikaanse graanexport verstoord door orkaan

Orkaan Ida die zondag aanland kwam in de Amerikaanse staat Louisiana heeft voor grote schade gezorgd. Ook de havenfaciliteiten voor de graanexport hebben de orkaan niet ongeschonden doorstaan. Dat maakt de Amerikaanse graanbeurzen nerveus.
1 September 2021
combine canada manitoba

Inside Granen&Grondstof

Grote verschillen in tarweprijs tussen EU en VS

De tarwenotering op de Europese Matif en de Amerikaanse CBoT hebben de afgelopen dagen een tegengestelde ontwikkeling door gemaakt. De Matif steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2008 terwijl de CBoT inleverde. Wat is hier aan de hand?
25 Augustus 2021
tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen

Dure tarwe vindt nog steeds kopers

Niet alleen op de termijnmarkt maar ook in de fysieke markt is de prijs van tarwe fors gestegen. Dit geldt voor zowel de EU als Zwarte Zee regio. Ondanks het prijsniveau en de hoge verschepingskosten blijven landen in het Midden-Oosten tarwe aankopen. Dit verstevigt de prijsbodem voor tarwe.
24 Augustus 2021
tarweoogst rusland graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Graan in Centraal-Azië krijgt opdoffer van droogte

Het stof na publicatie van de augustus-editie van Amerikaanse WASDE-rapport is nog niet neergedaald of er volgen meer signalen van tegenvallende tarweoogsten. De Russische graanexport loopt ver achter vergeleken en Kazachstan verwacht dat de graanoogst bijna een kwart kleiner uitvalt.
19 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden