Tarwemarkt 2021

Marktflits Granen

Tarwe 25 euro omhoog en nu?

Gevoed voor een krappe tarwebalans op de wereldmarkt maakte de Europese tarwenotering een reuzesprong afgelopen week. Hoe moet de markt deze week verder met dit nieuws in het achterhoofd?
16 Augustus 2021
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Lagere oogstraming maakt granenmarkt nerveus

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de oogstprognose voor tarwe en maïs in het WASDE-rapport van deze maand augustus flink naar beneden bijgesteld. Opmerkelijk, oordelen analisten, zo tijdens de graanoogst.
13 Augustus 2021
bewaring tarwe - agri

Inside Granen

Tarwemarkt bouwt op een steeds steviger fundament

Ondanks het uitblijven van echt extreem weer op het Europees continent worden opbrengst- en kwaliteitsverwachtingen steeds verder naar beneden bijgesteld. Het fundament onder de granenmarkt wordt zo nog sterker.
10 Augustus 2021
tarwe - agri

Inside Granen

Vooral droogte voedt de granenmarkt

De tarweprijzen trekken maandag 19 juli door waar de koers vrijdag eindigde. Vooral droogte in Noord-Amerika en Rusland voeden momenteel de markt. In de VS stevent zomertarwe af op een misoogst.
19 Juli 2021
droogte graanoogst zomer wintergerst

Inside Granen & Grondstof

Wordt de graanopbrengst te hoog ingeschat?

De droogte in grote delen van Noord-Amerika leek lange tijd geen vat op de tarwemarkt te krijgen vooral door goede opbrengstverwachtingen elders. Nu de graanoogst van bezig is wordt de markt toch wat zenuwachtig en lopen de noteringen op.
16 Juli 2021
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Graannoteringen stijgen na neutraal rapport VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft gisteren (maandag 12 juli) het WASDE-rapport over juli gepubliceerd. Vooral zomertarwe in de VS valt tegen, maar analisten noemen het rapport verder neutraal van toon. De noteringen op de Amerikaanse termijnmarkt CBoT liepen echter op.
13 Juli 2021
bewaring akkerbouw opslag graansilo

Inside Granen

Waarom je niets merkt van slechte tarwe in de VS

Zelden stond de zomertarwe in Noord-Amerika er zo slecht op als dit jaar. Naar verwachting halveert de opbrengst. Toch merken we daar in Europa weinig van. Hoe kan dat?
12 Juli 2021
akkerbouw combine tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen en grondstof

Met een goede oogst in zicht daalt de tarweprijs

De tarweprijs staat onder druk. Vooral door de weerberichten in de VS geven de beursnoteringen een knauw. Maar ook de goede oogstverwachtingen in Europa en het Zwarte Zee gebied helpen de prijs niet.
7 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden