Tarwemarkt 2021

bewaring tarwe - agri

Inside Granen

EU verwacht top export tarwe in vraagmarkt

Een combinatie van meer areaal, gunstige groeiomstandigheden en veel vraag op de wereldmarkt zorgt voor rooskleurige exportverwachtingen bij tarwe. Vooral in de eerste helft van het nieuwe seizoen rekenen Europese exporteurs erop dat de Russische variabele exportbelasting roet in het eten gooit. Waardoor de handel meer naar Europa verschuift.
21 Juni 2021
akkerbouw graanveld tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen

Weerberichten maken de prijs op de granenmarkt

Het zijn onrustige tijden op de grondstoffenmarkten. Dat is gisteren (donderdag 17 juni) weer eens goed duidelijk geworden maar dit keer niet door een flinke prijsstijging. In tegendeel, verwachte neerslag laat de noteringen dalen. Vooral de sojanotering heeft een veer moeten laten.
18 Juni 2021
akkerbouw tarweoogst tarwe - agri

Nieuws Granen

Wat doet CZAV graanpool in volatiele markt?

CZAV maakte zojuist (vrijdag 11 juni) de definitieve prijzen van de graanpool bekend. De coöperatie blikt terug op turbulent jaar op de graanmarkt. Hoe presteert de CZAV graanpool in deze wispelturige markt?
11 Juni 2021
akkerbouw tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Nieuws Granen

Gemengde signalen over de granenmarkt

De tarwe staat er in de EU goed op. Dat stellen de analisten van het van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in de gisteren (donderdag 10 juni) WASDE rapport. De verwachtingen voor tarwe wijken daarmee niet veel af van de mei editie van het WASDE rapport. Voor maïs en soja bevat het rapport wel enkele verrassingen. Hoe reageren de markten daar op?
11 Juni 2021

Marktflits Granen

Commodity's stoten tegen plafond aan

Alle commodity's hebben een stap teruggedaan op de termijnmarkten in Chicago en Parijs door de gunstige groeiomstandigheden van de granen. Op de spotmarkt zijn nog steeds relatief hoge prijzen te behalen, maar voor de nieuwe oogst is het afwachten.
31 Mei 2021
gerst zomergerst

Inside Granen

Prijs gerst streeft tarwe voorbij

De tarweprijs op de Amerikaanse CBoT en Franse Matif staat de laatste weken onder druk. De Nederlandse noteringen van bijvoorbeeld Groningen en Rotterdam laten een veel minder scherpe daling of zelfs een stabiele tarweprijs zien. En misschien nog wel opvallender is dat de gerstprijs beter stand houdt dan de tarweprijs.
26 Mei 2021
tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

Tarwemarkt weet grote verliezen te beperken

Neerslag op het Europees continent zorgt ervoor dat marktbureaus positief blijven over de aanstaande tarweoogst. Droogt en vooral kou hebben wel degelijk effect, maar vertragen vooral de groei. Vanwege de grote vraag en hoge maïsprijs weet de markt dit nieuws wel goed te absorberen.
17 Mei 2021

Marktflits Granen

Tarwe tempert, maar koolzaad knalt door

Met lokaal een flinke portie neerslag in Europa en de Zwarte Zee regio tempert de granentermijnmarkt voor tarwe. Bij koolzaad ligt dat anders. De nieuwe oogst wordt tegen recordprijzen verhandeld.
17 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden