Tarwemarkt 2021

akkerbouw voorjaar graanveld graan - agri

Inside Granen

Is nu het moment om in te dekken op tarwe?

Fikse verhogingen stonden afgelopen week op het bord voor de prijs van granen wereldwijd. Daarbij blijft de vraag naar korrelmaïs de prijsvorming van tarwe ondersteunen. Toch kampt ook tarwe met zijn eigen productieproblemen in Europa en Noord-Amerika. Raakt de markt niet té overgewaarderd?
10 Mei 2021

Marktflits Granen

Rotsvast vertrouwen in tarwe nieuwe oogst

De prijs van tarwe voor oogst 2021 zette afgelopen week een fikse sprong. Het vertrouwen in de markt is rotsvast althans, zo lijkt het. Gooit groeizaam weer roet in het eten?
10 Mei 2021
tarwe - agri

Inside Granen

Nu profiteren van hoge tarweprijzen?

De graannoteringen zitten sinds de afgelopen herfst in de lift en staan op relatief hoog niveau. Vorige week maandag (19 april) werd een nieuwe spurt ingezet. Op de Matif is de tarweprijs opgelopen van €216,50 op 19 april naar €251,25 gisteren (woensdag 28 april).
29 April 2021
spuiten gewasbescherming Amazone

Inside Granen & grondstof

Hogere graanprijs, maar ook hogere kosten

De prijzen van agrarische grondstoffen zullen volgens de Wereldbank iets boven de huidige niveaus stabiliseren. Die voorspelling doet de organisatie in de gisteren (dinsdag 20 april) gepubliceerde Commodity Markets Outlook. Maar er is niet alleen goed nieuws voor de akkerbouw, want ook de productiekosten zijn flink gestegen.
21 April 2021
mais

Inside Granen

Aan voorraadcijfers wordt eindelijk gesleuteld

In het laatste Wasde-rapport dat zich richt op de oude oogst zijn de export- en voorraadcijfers voor sojabonen en maïs eindelijk aangepast. Dat brengt de markt in beweging. Het Amerikaans landbouwministerie verwacht een grotere Braziliaanse maïsoogst. Over de tarwemarkt is het positief, met hogere prijzen in het verschiet.
12 April 2021
wintertarwe tarwe - agri

Inside Granen

Neutrale stemming op tarwemarkt

De granenmarkt is vooral bezig met het beoordelen van de maïs- en sojasituatie. Voor tarwe is even minder aandacht, daar is de stemming het beste als neutraal te bestemmen. Door hoge maïsprijzen is tarwe zeer interessant geworden voor de voermarkt.
6 April 2021
euro tarwe - agri

Inside Granen

Kooplust akkerbouwers Australië door recordoogst

De recordoogst van graan in Australië afgelopen jaar zorgt voor een ongekende kooplust onder akkerbouwers. (Zaai)machines, kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en andere producten zijn niet aan te slepen meldt persbureau Reuters. Met nog enkele weken te gaan tot het zaaien van wintertarwe van start gaat hebben leveranciers moeite om aan de vraag te voldoen.
17 Maart 2021

Marktflits Granen

Tarwemarkt richt blik op nieuwe oogst

Met het expireren van het maartcontract is de tarwemarkt bezig aan zijn laatste handelsperiode voor de oude oogst. Steeds vaker wordt de blik op oogst 2021 geworpen. De berichten tot dusver zijn positief. Wat betekent dit voor de prijsvorming?
15 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden