Aardappeloogst 2021

aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst start laatste etappe

De aardappeloogst van 2021 heeft wel wat weg van een Formule 1 race met Max Verstappen. Lange tijd lag hij voorop, maar uiteindelijk wordt het toch nog spannend. Echt reden voor paniek is er niet. In de EU-4 loopt het rooien ondanks de buien vlot.
26 Oktober 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt heeft verschillende gezichten

De aardappelmarkt kent momenteel verschillende gezichten. De fysieke markt zou naar een hogere prijs kunnen gaan. De termijnmarkt zakt daarentegen wat terug. DCA-marktexpert Edwin Burgers gaat in de video in op de prijzen en de rol die vertrouwen daarbij speelt.
25 Oktober 2021
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Rooien in Canada bijna klaar, wat is de opbrengst?

De aardappeloogst in Canada is zo goed als klaar. De weersomstandigheden tijdens het rooien waren, zonder vorste en overvloedige neerslag goed in de meeste gebieden, met uitzondering van British Columbia. Wat valt er te zeggen over de Canadese aardappelopbrengst?
25 Oktober 2021
aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 42

Innovators bijna binnen, maar raken plafond niet

Tot de afgelopen buien ging het aardappelrooien voorspoedig. De aardappeltelers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour zijn een behoorlijk eind op weg en het laatste perceel Innovator is in zicht. De schuren raken ook steeds voller, maar het plafond wordt naar verwachting niet geraakt.
22 Oktober 2021

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt tendeert vaster

PotatoNL noteert deze week iets hoger. Dat is best bijzonder in de af land periode, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Wat betekent dat voor het verdere verloop van het seizoen, en wat doet de aardappeltermijnmarkt?
18 Oktober 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst bouwt forse voorsprong op

Ten opzichte van de voorbije 2 jaren verloopt de aardappeloogst vlot in Noordwest-Europa. Regenbuitjes gooien lokaal wat roet in het eten maar gemiddeld gaat het rooien mooi. Wat opvalt is dat op de klei de grond meestal wel wil zeven.
18 Oktober 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Wat doen Innovators precies: 14 of 25 euro?

Het aardappelrooien schiet bijvoorbeeld best wel op, deze week is veel werk verricht. Nederland moet er eind week 41 volgens schattingen nog circa 40% worden gerooid. Datzelfde beeld is te zien in Frankrijk en België. De aardappeloogst in Duitsland en Engeland is volgens de ramingen verder opgeschoten.
15 Oktober 2021
aardappelen aardappeloogst markies consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Aardappeloogst komt goed op stoom

Nadat de meeste delen van ons land rijkelijk zijn bedeeld qua neerslag kan gas worden gegeven bij het rooien van de hoofdoogst aardappelen. De omstandigheden om te rooien zijn bijna ideaal. In België en Frankrijk verloopt de oogst rustiger.
12 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden