Aardappelareaal 2021

aardappelen aardappelperceel Duitsland

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelvoorraad kleinste sinds 2018

Aardappeltelers in Duitsland hebben fors minder aardappelen in voorraad ten opzichte van de voorgaande twee jaren. Het verschil met 2020 bedraagt ruim 400.000 ton. De kleinere voorraad is vooral te wijten aan een kleiner areaal. De opbrengst is namelijk flink verbeterd.
8 Februari 2022

BB TV Cor Pierik

Wat valt op aan de voorlopige oogstraming?

De aardappeloogst valt tegen dit jaar, maar de gemiddelde uienteler mag niet klagen. Er worden maar liefst een vijfde meer uien geoogst. Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS, gaat in BB Feiten in op wat opvalt aan de voorlopige oogstraming.
8 November 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Houdt de boer vertrouwen in de aardappelteelt?

De aardappelmarkt is uit het dal gekomen na een periode met extreem lage prijzen. Toch klinkt er onder telers links en rechts gemor over de huidige alfandprijzen en de termijnmarktnotering. Het huidige prijsniveau is niet slecht, zeker vergeleken met vorig jaar, maar het gevoel heerst dat er meer in zou moeten zitten.
8 September 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelprovincies België snijden in teelt

Het areaal consumptieaardappelen in België toont dit jaar een scherpe daling van 7,6%. Goed voor 6.700 hectare. Maar, waar in het land zijn akkerbouwers dan gaan minderen? Uit een analyse van de cijfers per provincie blijkt dat er flinke verschillen zijn te ontdekken.
4 Augustus 2021
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Aardappelareaal Duitsland krimpt meer dan verwacht

Volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek Destatis, valt de krimp in het Duitse aardappel areaal groter uit dan eerder verwacht. Half mei ging Destatis nog uit van een krimp van circa 2% maar die schatting blijkt behoorlijk aan de lage kant.
3 Augustus 2021
aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Droogte hakt in op groter Canadese aardappelareaal

Het areaal aardappelen in Canada groeit dit jaar met 5%. Alle segmenten noteren een verhoging. Vooral van belang is dat fritesproducenten meer aardappelen op contract hebben vastgelegd. Het is echter de vraag of deze extra kilo's er wel komen. Een enorm lange hete en droge periode heeft delen van het land al maanden in zijn greep.
28 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Waar is het areaal aardappelen sterk gedaald?

Het areaal consumptieaardappelen in Nederland is dit jaar met bijna 5.000 hectare afgenomen. Maar, op welke plekken hebben boeren dit voorjaar minder gepoot? Uit een analyse van de Boer&Bunder data blijkt dat in Zeeland en Noord-Brabant de grootste verschillen merkbaar zijn.
26 Juli 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Aardappelen

Aardappelen in EU: veel loof, maar geen knollen

De aardappelgewassen in de EU-4 laten zich kenmerken door veel loofontwikkelingen, maar weinig knollen (lees: kilo's). Dat meldt NEPG. De aardappeltelersorganisatie noemt daarbij de areaaldaling die zij ziet 'historisch'.
12 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden