Aardappelareaal 2021

akkerbouw grond akkerbouwbedrijf

Inside CBS

Forse daling van areaal aardappelen in Nederland

De voorlopige resultaten van de landbouwtelling zijn bekend. Nederlandse akkerbouwers hebben veel minder consumptieaardappelen gepoot dit seizoen. Zaaiuien winnen juist aan populariteit en ook is er fors meer tarwe gezaaid.
30 Juni 2021
aardappelen droogte frankrijk beregening

Inside Aardappelen

Frans areaal niet mee in Belgische beweging

Vooral in de Noord-Franse teeltgebieden, waar het gros van de fritesaardappelen worden verbouwd, is een daling van de teelt zichtbaar dit seizoen. Cijfers van de sector zelf bevestigen daarmee het beeld van de Franse overheid. Het areaal in Frankrijk daalt niet zo hard als in België het geval is.
28 Juni 2021
uien

Inside Aardappelen

Minder aardappelen, maar meer uien in Vlaanderen

Het aardappelareaal is Vlaanderen is geslonken ten opzichte van vorig jaar. Deze krimp werd al door diverse organisaties verwacht maar is nu bevestigd door het departement van landbouw & visserij na analyse van de perceelsaangifte (meitelling).
22 Juni 2021
aardappelen akkerbouw frankrijk

Inside Aardappelen

Krimp van het Franse aardappelareaal bevestigd

Het Franse aardappelareaal krimpt ten opzichte van 2020. Dat verwacht Agreste. Dit bureau voor statistiek van het ministerie van Landbouw doet deze bewering op basis van de meest recente schattingen die deze week zijn gepubliceerd.
11 Juni 2021
aardappelen Polen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Verschuivingen zichtbaar in Poolse aardappelteelt

De Poolse aardappelsector is al decennialang in beweging. Daar dragen de laatste 3 droge jaren en een moeizaam afzetseizoen als gevolg van de coronapandemie dragen daar ook zeker aan bij. Akkerbouwbedrijven willen graag bij de aardappel blijven telen, maar zoeken naar mogelijkheden om meer rendement te maken. Hierdoor verandert de teelt.
11 Mei 2021
aardappelen vroege aardappelen

Inside Aardappelen

Krimp areaal en vertraging van vroege aardappelen

Het einde van het aardappelpootseizoen is voor veel akkerbouwers inzicht of ze zijn al klaar. Voor de North-Western European Potato Growers (NEPG) tijd om een schatting te maken waar het aardappelareaal op uitkomt en hoe de start van het nieuwe seizoen tot nu toe is verlopen.
10 Mei 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Minder vrije aardappelen in de bewaring

Nederlandse aardappeltelers hebben tot nu toe een minder groot deel van de aardappelen afgeleverd in vergelijking met het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit de derde voorraadinventarisatie waarvan de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) de resultaten vandaag bekend heeft gemaakt.
3 Mei 2021
aardappelen poten

Inside Aardappelen

Belgen telen fors minder aardappelen

Het Belgische Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) verwacht dat het aardappelareaal in Vlaanderen flink krimpt dit seizoen. De organisatie heeft begin april een enquête gehouden onder 128 aardappeltelers over hoeveel aardappelen ze gaan poten en welke rassen.
13 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden