Gewastour 2021

Bayer

Aangeboden door Bayer CropScience

Beheersing valse meeldauw in 2022 een doemscenario?

Voor wie nog twijfelde waarom valse meeldauw in uien de naam Peronospora destructor draagt, is in 2021 een einde gekomen aan die twijfel. De voor deze schimmel geschikte (weers)omstandigheden en een constante aanwezigheid van infectiebronnen hebben lokaal bijgedragen aan zeer forse opbrengst- en kwaliteitsverliezen. En dan had de sector dit jaar nog grotendeels de beschikking over mancozeb bevattende middelen.
14 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 36

Lagere opbrengst uien en twijfel bewaarkwaliteit

Nu een gedeelte van de zaaiuien zijn gerooid, lijkt de uienopbrengst zoals verwacht onder het 5-jarige gemiddelde uit te komen. Het moeizame groeiseizoen heeft voor minder tonnen gezorgd en ook over de bewaarkwaliteit zijn er twijfels.
10 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 36

Laatste kilo's groeien bij de aardappelen

Het slijten van het aardappelgewas gaat erg hard op dit moment. De eerste percelen het loodje leggen en anderen volgen snel. Aardappeltelers zien dat er nog wel kilo's groeien.
9 September 2021
Gewastour Gewastour 2021

Gewastour uien - week 36

Reden genoeg voor uientelers om te rooien

De afgelopen dagen is er enorm veel werk verzet op de percelen zaaiuien van de Gewastour. De nagroei valt tegen, door valse meeldauw gaat het gewas hard achteruit en problemen met droogte. Reden genoeg voor uientelers om te gaan rooien.
8 September 2021
Sencrop

Aangeboden door Sencrop

‘Buren vragen screenshots van onze weermeter’

‘Heb jij nog even een screenshot van jullie weerstations?’ Dat is een vraag die Marianne Fokkema en haar familie regelmatig krijgen. Of inmiddels kregen, want verschillende akkerbouwers in de regio hebben nu ook het Sencrop weerstation aangeschaft om de weergegevens altijd plaatsspecifiek in beeld te hebben.
6 September 2021
aardappelen

Gewastour aardappel - week 35

Oogst fritesaardappelen gaat juist niet meevallen

Ondanks voldoende vocht en donker weer gaat het aardappelgewas hard achteruit. Ook lijken de kilo's tegen te vallen die de laatste tijd zijn bijgegroeid. Het lijkt lastig te worden om het 5-jarige gemiddelde te behalen voor de fritesaardappelen.
2 September 2021
regen

Gewastour Weer - week 35

Hoe koud en nat was de maand augustus?

Na juli hebben we opnieuw een Hollandse zomermaand achter de rug. Regionaal viel er een flinke neerslag en ook de temperatuur stelde teleur. Voor de telers was het met deze weersomstandigheden niet gemakkelijk.
2 September 2021
Gewastour

Gewastour Uien - week 35

Zaaiuien rooien in volle gang, hoe gaat het?

Het rooien van de eerste zaaiuien is in volle gang. Zo is afgelopen weekeinde het Gewastourperceel in Oeffelt (Noord-Brabant) gerooid. Wat is de opbrengst en wat gebeurt er op de andere uienpercelen?
31 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden