Melk

zuivel boter

Inside Melk

Duitse grondstofprijs melk klimt naar recordhoogte

De Duitse grondprijs voor rauwe melk voor november staat op het hoogste punt in bijna acht jaar. In januari 2014 werd een 'Rohstoffwert' af boerderij genoteerd van €45,00 per 100 kilo melk. De jongste berekening van het IfE (Institut für Ernährungswirtschaft) in Kiel gaat daar fors bovenuit.
1 December 2021
FrieslandCampina Nigeria

Nieuws Melk

FrieslandCampina bouwt zuivelfabriek voor Nigeria

FrieslandCampina heeft een mobiele yoghurtfabriek ontwikkeld voor gebruik in Nigeria. Daarmee kan de zuivelonderneming in uitdagende omstandigheden verse zuivel naar de Afrikaanse consument brengen.
3 November 2021
melken koeien melkrobot

Inside Melk

September brengt doorsnee melkveehouder 40 euro

De gemiddelde melkveehouder is er in september 4 keer zo veel op vooruit gegaan qua extra melkgeld dan in de maand ervoor. In doorsnee is daardoor over de voorbije maand een melkprijs van zo'n €40,00 per 100 kilo ontvangen.
13 Oktober 2021
koeien weidegang

Nieuws Melk

Boerenbusiness lanceert Weide Melkprijsvergelijker

Veehouders die zoeken naar een beter inzicht in de uitbetaalde melkprijzen per fabriek, kunnen op Boerenbusiness voortaan ook de weide melkprijzen vergelijken. Dit is een extra service, naast de vergelijking van de kale en de maximale melkprijzen.
30 September 2021
vegan melkvervangers

Nieuws Melk

Vegan zuivelmarkt groeit hard, maar blijft klein

De markt voor alternatieve zuivel groeit met indrukwekkende percentages, met name in delen van de Westerse wereld. Toch blijft de omvang ervan bescheiden, naast de ruim dertig keer grotere en ook nog steeds groeiende traditionele zuivelmarkt.
29 September 2021
export Brexit verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Melk

Brexit brengt klap toe aan import en export zuivel VK

Door de Brexit heeft een klap gegeven aan zowel de Europese export van zuivel naar het Verenigd Koninkrijk als aan de import uit het land. Dit blijkt uit cijfers van EU-handelskoepel Eucolait over de eerste helft van 2021.
28 September 2021
FrieslandCampina

Inside Melk

FrieslandCampina in demarrage met melkprijs

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor oktober met €1.50 naar een kleine €40,00 per 100 kilo. Het is een sterke verbetering ten opzichte van de vorige maand. Ook stelt FrieslandCampina hiermee concurrent Arla in de schaduw, blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.
27 September 2021
zuivel melkveebedrijf

Interview Ikwileerlijkezuivel.nl

Nieuwe online zuivelwinkel combi business én idealen

Een nieuwe online melk- en kaasboer wil zuivel personaliseren en rechtstreeks naar de consument brengen. De boer moet er uiteindelijk meer aan overhouden. De initiatiefnemers zijn een crowdfundingactie gestart om kleine investeerders aantrekken én zo grote geldschieters buiten de deur te houden.
23 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox