Hittegolf

aardappelen aardappelperceel Verenigde Staten beregening

Inside Aardappelen

Wat doet extreme hitte met aardappelen in de VS?

Het Noordwesten van de VS en het Westen van Canada hebben te kampen met extreme hitte. Wat betekent dat voor de aardappelen in de grootste teeltregio in de VS?
30 Juni 2021
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Ondanks hitte record geen zonne-energie record

Vanmiddag (11 augustus) is voor de vijfde dag op rij een maximumtemperatuur van 35 graden of meer gemeten in Nederland. Ondanks dit ongekende hitte record is er geen sprake van recordhoge energieproductie door zonnepanelen. Volgens energiemaatschappij Essent presteren zonnepanelen namelijk het best bij een temperatuur van 25 graden.
11 Augustus 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Hitte op de termijnmarkt, kilte op de fysieke markt

Afgelopen week liet de termijnmarkt een sterk herstel zien ingezet door de hittegolf waarin we nu zitten. Aanhoudende hitte en droogte zal ervoor zorgen dat de aardappeloogst 2020 zeker geen topoogst wordt.
7 Augustus 2020
Berg fourage

Aangeboden door Berg Fourage

Wees hittestress onder koeien voor

De eerste warme periode van dit jaar lijkt achter ons te liggen. Dit geeft ons de mogelijkheid om hierop terug te kijken en ons voor te bereiden op de zomer die nog voor ons ligt. Hoewel de droogte op veel plaatsen veel impact heeft gehad willen we vooral kijken naar het effect wat dit heeft op de veestapel.
26 Juni 2020
uien zaaiuien

Inside Uien

Uien geven het vroeg op na hete dagen

De hittegolf heeft zijn sporen nagelaten in de uiengewassen, al zijn er wel enorme regionale verschillen te bespeuren. Ook de beregende percelen springen er vaker uit. Wat betekent dit voor de opbrengst?
30 Juli 2019
aardappelen droogte loofdoding

Nieuws Weer

Schade opmaken na zinderende hittegolf

Grote delen van Europa zuchtten en kreunden eind juli onder een hittegolf, die recordtemperaturen met zich meebracht. In het weekeinde werd deze hitte lokaal echter weer uitgeblust met lokaal flink wat regen. Hoe hebben gewassen 'de grill' overleefd?
29 Juli 2019
aardappelen aardappelperceel droogte beregening

Nieuws Hitte

'Voor akkerbouw is deze hitte een mokerslag'

Hitterecords worden in Nederland verbroken. Wie heeft daar nu meer mee te maken dan de akkerbouwer? Een korte reportage over de hitte situatie voor akkerbouwers.
24 Juli 2019
grafiek beurs

Inside Aardappelen

Hitte koelt termijnmarkt aardappelen af

Waar vandaag (24 juli) de hitterecords worden gebroken, heeft dit deze dag geen effect gehad op de aardappeltermijnmarkt. De termijnmarkt opende op €20,50 (€0,30 lager dan het slot van gisteren), waarna al gauw aanbod ontstond van indekkers uit Frankrijk en België.
24 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox