Grondwater

sloot waterkwaliteit

Nieuws Nitraat

EU zint op extra maatregelen tegen nitraat

Het water in de EU heeft nog steeds te lijden van nitraatverontreiniging. De laatste jaren worden er weinig vorderingen geboekt met het verbeteren van de waterkwaliteit. Vooral overbemesting blijft een probleem in veel delen van de EU.
12 Oktober 2021
sloot waterkwaliteit

Nieuws Stikstof

Ingrijpende maatregelen voor waterkwaliteit

Demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten kondigde gisteren (maandag 6 september) ingrijpende voorstellen aan om de waterkwaliteit te verbeteren. Gedacht wordt onder meer aan het ingrijpen in het bouwplan en het aanpassen van de stikstofgebruiksnormen.
7 September 2021
sloot natuur

Nieuws Nitraatrichtlijn

'Landbouw moet opdraaien voor kosten vervuiling'

De vervuiler betaalt. Dat principe geldt nog te weinig voor de agrarische sector stelt de Europese Rekenkamer in een deze week uitgekomen rapport. Vooral bij de vervuiling van water heeft de landbouw een belangrijke rol. En ook hier speelt de Kaderrichtlijn Water een centrale rol.
9 Juli 2021
koeien weidegang zon

Ruwvoertour Week 15

Melkveehouders verlangen naar warmer weer

In veel gebieden van het land is het nat voor de tijd van het jaar. Waar veel percelen vorig jaar kampten met de droogte, heerst nu vooral het verlangen onder melkveehouders naar snel warmer wordend weer. 
13 April 2021
beregening

Nieuws Beregening

Belgische boer vreest voor grondwatergebruik

Een vernietigde vergunning voor het oppompen van grondwater voor de beregening kan grote gevolgen hebben voor landbouwers in België. De raad van state in België dwarsboomde zo een reeds toegekende vergunning van een landbouwbedrijf en schermt met regels over milieubescherming. Nu vrezen ook andere bedrijven voor hun vergunningen.
13 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox