Zuivelmarkt China

Boerenbusiness

Nieuws Export

Nieuw-Zeeland legt vee-export stil na scheepsramp

Nieuw-Zeeland heeft besloten de export van levend vee voorlopig stil te leggen. Dit naar aanleiding van de scheepramp met ruim 40 opvarenden en zo'n 5.800 melkkoeien die deze week plaatsvond voor de kust van Japan.
4 September 2020
zuivel boter

Business Zuivel

Europese boterexport zet forse stap omhoog

Over de eerste helft van 2020 is de Europese zuivelexport toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Met name de export van boter heeft een behoorlijke groei weten te realiseren, zo blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. 
17 Augustus 2020
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Inside Zuivel

Zuivelimport China gaat komende jaren omhoog

De grootste zuivelimporteur ter wereld, China, gaat in 2020 nog meer zuivelproducten importeren. Dat blijkt uit een recent rapport van het Chinese ministerie van landbouw.
8 Juni 2020
melken melkveebedrijf china

Business Zuivel

Chinees melkrecord staat export niet in de weg

Ondanks de coronacrisis blijft de zuivelconsumptie in China ook dit jaar stijgen. Tegelijkertijd is ook de melkproductie op weg naar een nieuw record. Wat betekent dit voor de Europese exportkansen? 
29 Mei 2020
Lely

Nieuws Melk

Eerste Lely A5 robot op Chinees grondgebied

Ondanks de coronacrisis heeft Lely het eerste automatische Astronaut A5-melksysteem op Chinees grondgebied geïnstalleerd. De uitbraak van het virus zorgde voor enige vertraging in het proces, maar inmiddels draait de eerste robot.
28 Mei 2020
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Handel

China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.
9 September 2019
melken melkveebedrijf koeien china

Nieuws China

Mongolië wil melkproductie verhogen tot 10 miljoen ton

Binnen-Mongolië heeft recent een plan gepresenteerd om de zuivelindustrie te moderniseren, melden overheidsinstanties in deze autonome staat in Noord-China. Het doel is om de productie van rauwe melk tot en met 2025 te verhogen tot 10 miljoen ton per jaar.
26 Augustus 2019
china

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

Waarom China veel minder weipoeder nodig heeft

In de afgelopen jaren was weipoeder voor China de grootste importcommodity (wat betreft zuivel), maar dit jaar is ineens flink minder product nodig. De oorzaak? China kampt met Afrikaanse varkenspest.
2 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden