Importheffing

frites patat patatje oorlog

Inside Aardappelen

Spreidt fritesoorlog zich uit over wereldtoneel?

De aardappelverwerkende industrie kijkt met grote zorgen naar de dreigende importstop en verhoogde tarieven voor Europese frites. Na Nieuw-Zeeland en Australië hebben ook de Verenigde Staten zich recentelijk gemeld in de kwestie. 'Het is alle hens aan dek', stelt de Vavi.
14 Augustus 2020
frites aardappelverwerking frituur frituren

Inside Aardappelen

Aardappelsector VS vraagt om heffing op EU-frites

De Amerikaanse organisatie National Potato Council (NPC) roept de federale overheid in de Verenigde Staten op om diepgevroren frites afkomstig uit Nederland en België te belasten met een importheffing van 100%. Volgens de NPC worden bedrijven in eigen land benadeeld omdat product uit de EU tegen dumpprijzen wordt afgezet.
4 Augustus 2020
kaas

Nieuws Importheffing

Toch geen importheffing op Goudse en Edammer kaas

De Verenigde Staten voeren toch geen importheffing (van 25%) in op Goudse en Edammer, al zijn er wel andere kaassoorten waarop een importheffing komt. Ook varkensvlees en boter uit Nederland staan op de lijst die de Verenigde Staten woensdag 2 oktober gepubliceerd heeft.
3 Oktober 2019
export uien uienexport

Inside Uien

Turkije heeft snel uien nodig

Turkije meldt woensdag 16 januari tijdelijk de importheffing op uien op te heffen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de hoge uienprijs in het land. Kan het land interessant zijn voor Nederlandse exporteurs?
16 Januari 2019
akkerbouw soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Soja-notering stijgt hard, maar voor hoelang?

De notering van sojabonen liet vrijdag 30 november een fikse stijging zien. Dat had te maken met het feit dat de handelaren contracten kochten, vanwege de verwachting dat er rust zou komen in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten (VS).
3 December 2018
aardappelen frites aardappelverwerking frituur

Inside Aardappelen

Colombia stelt anti-dumpingtaks op frites in

Colombia gaat antidumpingheffingen instellen op frites uit Nederland, België en Duitsland. De lokale overheid startte in november 2017 met een onderzoek. Romain Cools, algemeen secretaris van Belgapom en FVPhouse, reageert verontwaardigd.
5 November 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief