India

tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Ook India stevent af op recordoogst van tarwe

Niet alleen in Australië en in Rusland wordt een behoorlijke tarweoogst verwacht, ook India stevent in seizoen 2020/2021 af op een recordoogst. De verwachting voor de Indiase tarwe-export heeft daarnaast eveneens een positieve wending genomen.
16 Februari 2021
koeien India

Nieuws Melk

Lactalis komt Indiase melkveehouders tegemoet

De Franse zuivelverwerker Lactalis, die in India actief is onder de naam 'Sunfresh Agro Industries', komt een gedeelte van de Indiase melkveehouders tegemoet door de inkoopprijzen van melk te verhogen. Hiermee moeten de melkveehouders in het land het hoofd boven water kunnen houden na fikse verliezen door de coronacrisis.
15 Februari 2021
koeien India

Inside Melk

India: van zuiveltekort naar melkoverschot

De Indiase zuivelsector neemt al jaren flinke stappen. Toen in 1970 werd gestart met Operation Flood, wat misschien wel een van de meest ambitieuze zuivelprogramma's ooit is geweest, veranderde het land in een van de grootste melkproducenten ter wereld. Daarmee is India uitgegroeid van een land met een zuiveltekort tot een land met een melkoverschot. Hoe wil het nu de stap naar export zetten?
11 Februari 2021
akkerbouw export uien uienexport

Inside Uien

India gaat weer exporteren, gevolgen voor Nederland?

De regering in India meldt dat het exportverbod van uien per 1 januari 2021 wordt opgeheven. Door een goede eigen oogst is het tekort in het land min of meer bijgevuld. Nu rijst de vraag: lijden Nederlandse exporteurs onder de openstelling van de Indiase grenzen?
29 December 2020
suiker euro

Inside Suiker

Minder export uit India geeft suikermarkt hoop

Het zijn turbulente tijden op de suikermarkt. Als gevolg van corona zakte de markt eerder dit jaar in elkaar, maar inmiddels is een licht opwaartse prijsbeweging te zien. De situatie in India kan de markt een verdere boost geven.
12 November 2020
koeien India

Nieuws Handelspolitiek

India overweegt meer vrijhandel, zuivel fel tegen

India bekijkt of zij handelsovereenkomsten kan afsluiten met de Verenigde Staten, de Europese Unie en Australië. De Aziatische grootmacht overweegt de grenzen open te stellen voor meer Westerse producten, waaronder zuivel, door handelsproblemen met China. De machtige Indiase zuivelsector is fel tegen.
28 Oktober 2020
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

India wil grote speler worden op fritesmarkt

De bouw van een nieuwe aardappelverwerkingsfabriek van omgerekend ruim €11,5 miljoen moet ervoor zorgen dat India een grote speler wordt op de wereldwijde fritesmarkt. Banas Dairy, het bedrijf dat achter de bouw zit, wil daarmee de strijd aangaan met McCain Foods India en Hyfun Foods.
9 September 2020
suiker India

Nieuws Suikermarkt

India blijft subsidiesuiker op wereldmarkt dumpen

Ook in afzetseizoen 2020/2021 blijft India naar verwachting de suikerexport sterk subsidiëren, om zo de binnenlandse voorraden te laten slinken. Dat melden overheidsbronnen aan persbureau Reuters. Voor het derde jaar op rij wordt de markt daarom overstelpt met goedkope rietsuiker uit de nummer 2 van de wereld.
8 September 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox