Transportkosten

export haven Scheepvaart

Analyse Logistiek

Klanten willen af van contractprijzen containers

De containerspottarieven bewegen deze week vrijwel niet. Toch is er nog een minieme daling van 0,3% van de Drewry's World Container Index, waardoor het de 43e week op rij is dat er een daling is te zien. De spottarieven lopen door deze constante daling steeds meer uit de pas met de contractprijzen. 
14 December 2022
AB Texel

Nieuws Logistiek

AB Texel neemt transport voer over van Arvesta

AB Texel Group neemt, via AB Texel Feed België, het diervoedertransport over van agrarisch dienstverlener Arvesta. De overname vindt plaats per 1 oktober. Dit melden AB Texel Group en Arvesta.
25 Augustus 2022
Chinese economie vrachtschip

Nieuws Logistiek

Vlag uit bij exporteurs zuivel VS om aanpak reders

De Amerikaanse zuivelexporteurs zijn blij en opgelucht dat president Biden de Ocean Shipping Reform Act (OSRA) heeft getekend en ongewenste praktijken bestrijdt die de landbouwexport duperen. Door deze problemen kan de Amerikaanse landbouw moeilijk concurreren.
22 Juni 2022
transport logistiek AB Texel vrachtvervoer

Nieuws Transport

AB Texel neemt activiteiten Van Houte over

Transportbedrijf AB Texel heeft de activiteiten overgenomen van het Zeeuwse Van Houte Transport. Het materieel van het bedrijf en 37 medewerkers worden opgenomen in twee bedrijfsonderdelen van AB Texel: G. Bosman Transport en het onderlosser-transport van aardappelen van AB Texel.
5 Mei 2022
haven containers Long Beach Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

'Eerste hint herstel van logistieke verstoringen'

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de Drewry's World Container Index is deze week weer een heel klein beetje gezakt. Freightos ziet naast stabiele tarieven 'een welkome eerste hint van herstel van de verstoringen' in de daling van het aantal schepen dat wacht op een plek in de grootste haven van de Verenigde Staten.
11 Februari 2022
logistiek Maersk

Nieuws Logistiek

Containergekte drijft winst Maersk pijlsnel op

Logistiek gigant A.P. Moller – Maersk heeft volop geprofiteerd van de hoge prijzen die vorig jaar voor containervervoer werden betaald. De Deense multinational zag haar EBIT over 2021 met 192% toenemen tot ruim $24 miljard.
9 Februari 2022
export

Achtergrond Logistiek

Logistieke kosten blijven uitdaging voor industrie

Van alle inputkosten in de sector (denk aan kosten voor energie, brandstof, verpakkingsmateriaal en grondstoffen) behoorde de prijsstijging voor transport tot de toppers. Afgelopen jaar steeg de Freightos Global Container Index met 123% tot $9.806 per container. Inmiddels zijn de prijzen iets gezakt, maar de uitdagingen blijven zeker dit jaar nog groot.
4 Februari 2022
logistiek Maersk

Achtergrond Logistiek

Containerprijzen dalen iets, maar voor hoelang?

De gemiddelde prijs voor containervervoer over zee is deze week met 2,9% gedaald ten opzichte van vorige week. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is Chinees nieuwjaar, dat op dinsdag 1 februari wordt gevierd. De productie ligt daardoor op een lager pitje. De vraag is wel of dit sentiment kan aanhouden wanneer de productie weer toeneemt. ING Research benadrukt daarnaast nog meer beren op de weg.  
28 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden