Shutterstock

Nieuws Logistiek

Groen licht voor overname van Kloosterboer

23 Augustus 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Lineage Dutch Bidco mag Kloosterboer Vlissingen - onder meer actief in de gekoelde opslag en transport van frites, vlees en vis - overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgelopen vrijdag (20 augustus) bekendgemaakt.

De bedrijven maakte in juni de plannen voor de overname bekend. De overnamesom is niet naar buiten gebracht, maar persbureau Bloomberg schatte de waarde van Kloosterboer eerder nog op circa €1 miljard. 

Kloosterboer Vlissingen houdt zich bezig met de exploitatie van koel- en vrieshuizen, een containerterminal in de haven van Vlissingen en levert stuwadoors-, expeditie-, backhaul- en douanediensten. In totaal heeft Kloosterboer 11 locaties verdeeld over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika en het bedrijf biedt werk aan meer dan 900 mensen. Lineage Dutch Bidco 4 B.V. is onderdeel van de wereldwijd opererende Lineage Logistics Groep. Het bedrijf is actief op het gebied van logistieke dienstverlening, waaronder temperatuur gecontroleerde opslag, transport en verwerking van goederen. In Nederland zijn de activiteiten van Lineage beperkt tot het opslaan van producten in vrieshuizen en de expeditie van goederen en in beperkte mate de productie van ijslolly's.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden